Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Hát, megint egy szokásos kedd. Bár viszonylag régen láthattuk Denzel WashingtonIdőzavarban (AMC, 20.05), aki ezúttal még mindig egy floridai kisváros seriffje. Ez a film is ugyanaz a film, ami egy időben majd minden héten lement, amit viszont lehet, hogy éppen ezért nem néztük meg sohasem… Viszont a mai talán pont alkalmas időpont erre a tisztességes, becsületes, középszerű, de azért még bőven nézhető krimire. Egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben felfejtett szálak igen messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a seriff közvetlen közelében erednek.

Tölthetjük azonban a mai estét Egy makulátlan elme örök ragyogásában (Paramount Channel, 21.00) is, ha éppen erre lenne indíttatásunk. Alapvetően egy édes, cukros, ám imádni való szerelmesfilm lenne ez a kis mozi, ha nem a lineáris történetmesélést sátáni gonoszságnak tartó Charlie Kaufman írta volna, nem a fura filmek világbajnokságáért eséllyel küzdő Michael Gondry rendezte volna és nem Jim Carrey játszaná a főszerepet (a képen Kate Winslettel), úgy, hogy ráadásul szerepe szerint még komolynak is kell lennie… (Bővebben)

Aztán, van mára egy ilyen is újra, hogy Kevin Costner, aki bukott vízimentőből lesz úszóedző a Hullámtörőkben (Viasat3, 21.00), és Ashton Kutcherből csinál bajnokot… Sablonos, bevált recept szerint építkező sportdráma az uszodából, de ezúttal Hollywood szája íze szerint.

A ma esti kakukktojás egy 1966-os, de amúgy sem sokat emlegetett Fábri-film, az Utószezon (m5, 22.20), melyben egy idős, tisztes patikus (Páger Antal) kap kihallgatásra szóló idézést a rendőrségtől. Az öregben viszont régi, háborús emlékek idéződnek fel, egy rég elkövetett bűn… Burkeszk-elemekben bővelkedő, helyenként abszurd humorú, ám Fábrihoz mindig igen közel álló moráljátékra számíthatunk, sok, régi jó magyar színész szereplésével.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s