Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Kimondjam? Eh… Ismét XVI. Lajos udvarába csöppenhetünk a Búcsú a királynémtól (Filmcafe, 19.10) című francia történelmi drámában. Miközben Marie Antoinette (Diane Kruger) mazsolás kalácsot majszol, pezsgőt kortyol és idióta, együgyű férje helyett udvaroncokkal kényezteti magát, odakint a nép éhezik és egyre dühösebb. A királynő ifjú társalkodónőjét (Léa Seydoux) azonban mindez egyelőre hidegen hagyja, élvezi a pompát, a fényűzést és a gondtalan napokat…

fácángyilkosok - nikolaj lie kaas és fares faresA Lakótársat keresünk (Paramount Channel, 21.00) egy albérlet bájos, vidám, bohókás története, mely Barcelona központjában található és jelen történetben nyolc különböző nemzetiségű (francia, olasz, angol, svéd, dán, német, spanyol és török) fiatal lakja. Totális bábeli zűrzavar és káosz.

Arséne Lupin (Filmcafe, 21.00) a jópofa csaló Maurice Leblanc által megírt archetípusa, egy stílusos szélhámos, a női szívek és főúri pénztárcák avatott kizsákmányolója. Alakja ma egy 2004-es francia-olasz-spanyol-stb. kalandfilmben jelenik meg azok számára, akik a mai estét romantikus bohóságokkal töltenék.

A Védhetetlen (SuperTV2, 21.00) viszont éppen ellenkezőleg, egy -amúgy igen izgalmas- titkosügynökös akció-thriller lesz, ezúttal egzotikus dél-afrikai környezetben. Denzel Washington alakít a történetben egy hajdani CIA-s nagymenőt, aki viszont inkább dolgozott a saját zsebére, mint országa hasznára – ezért most egy fokvárosi védett házban őrzi Ryan Reynolds, a karrierjének beindulására váró, leendő CIA-ügynök. A kétkulacsos nagymenőnek azonban nyomára jutnak megbízói… Hommage á Tony Scott.

Franco Zeffirelli 1968-ban bemutatott Rómeó és Júliáját (m5, 22.10) szokás úgy becézni, mint “a legjobb” Shakespeare-adaptáció, mert a szereplőket nem negyven éves, őszülő halántékú, tokásodó, jócskán befutott vezető színészek alakítják, hanem hamvas ifjak, ahogyan azokat William is megírta, ráadásul az a bizonyos erkély, valamint a film összes helyszíne is eredeti olasz, mégha nem is éppen veronai… Szerintem azonban ez egy meglehetősen szentimentális, csöpögősen érzelmes feldolgozás, árvalányhajas giccs.

Charles Dickens című klasszikus regényét, a Szép reményeket (FOX, 22.45) a Gravitációval jó sok elismerést begyűjtő Alfonso Cuarón alkalmazta és modernizálta filmre még 1998-ban, igen bombasztikus szereposztásban. A wannabe festő Finnt Ethan Hawke, míg Estellát, az őt csábító jeges szépséget Gwyneth Paltrow adja, mellékszerepekben pedig Robert és Drena de Niro (az utóbbi Robert lánya), Chris Cooper, Anne Bancroft és például Kim Dickens látható (utóbbi viszont nem rokona Charlesnak. Vagy igen. Vagy nem tudom.)

Nikolaj Lie Kaas és Fares Fares (a képen ők), azaz Carl Morck nyomozó és társa, Assad, a dán rendőrség lezáratlan aktáit gondozó Q-ügyosztály tagjai a főszereplői a dán Mikkel Nørgaard krimi-thrillerjének, a Fácángyilkosoknak (AMC, 22.50), mely Jussi Adler-Olsen azonos című, magyarul is olvasható bestsellere alapján készült. Ezúttal egy decens tóparti villában meggyilkolt ikerpár gyilkosa(i) után folyik a nyomozás ebben a hamisítatlan skandináv krimiben. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s