Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Úgy kezdődik ez az este, mint régen: Idősebbek is elkezdhetik… Mai első ajánlatként ugyanis rögtön A kiütés (RTL Klub, 18.50) jön, mely amolyan “címegyesítő mérkőzés” a már bőven nyugdíjaskorú Jake LaMotta (Robert De Niro) és a nála csak napokkal ifjabb Rocky Balboa (Sylvester Stallone) között: bővebben itt. Komolyan. 🙂

fekete hattyú - natalie portman 2Ehhez képest négy, enyhén, de inkább fokozott mértékben romos tata, Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline, mintegy utolsó nekirugaszkodásként, elmegy mulattírozni Las Vegasba a Last Vegas (RTL II, 20.00/23.05) című kabaréban, amely ugyan nem sokkal érdekfeszítőbb történet, mint egy telefonkönyv, mégis megnézte már több Magyarországnyi közönség. (Bővebben)

Viszont arról fogalmam nincs, mi lesz ez A navigátor – Egy középkori Odüsszeia (m5, 20.35), a leírás szerint valami ausztrál-új zélandi időutazós fantasy-mesefilm. Hát, nem tudom. A népek szeretik.

Az utolsó dobás (Viasat3, 21.00) viszont egy jó erős közepes thriller, amiben egy velejéig korrupt, szerencsejáték- és sportfogadásfüggő zsarunak (Nicolas Cage)  kellene egyszer csupán a “fizetéséért” tennie a dolgát: egy profiboksz-gálán merénylet áldozata lesz a védelmi miniszter és a merénylő még a stadionban van. Brian De Palma írta és rendezte ezt a filmet, ami azért jelent valamit.

Natalie Portman (a képen) ugyanekkor Oscar-díjat érőn alakítja a Fekete hattyú (Prime, 21.00) világot jelentő deszkákat hasító tudatú balerináját, Darren Aronofsky Csajkovszkij-klipjében. (Bővebben)

Az Egy becsületbeli ügyben (AMC, 21.00) viszont Jack Nicholsont nézhetjük meg, ezúttal egy nagymenő tábornok, egy igazi pökhendi, arrogáns köcsög szerepében. Szerencsére, jön Demi Moore és Tom Cruise, akik jól letörik az arcát. Az amerikai tengerészgyalogosok között játszódó izgalmas, és komoly, mély gondolatokat is felvető bírósági drámát Aaron Sorkin írta – nyilván ezért is remek mozi.

Újra képernyőn A Sakál napja (m3, 21.05) is, minden idők egyik legjobb bérgyilkosos-merénylős filmje, Fred Zinnemanntól, 140 ólomsúlyú, de rendkívül izgalmas percben. (Bővebben)

Robert Pattinson lehet, hogy egy unalmas pasas, de valamiért a csajok, legalábbis, bizonyos csajok, odáig vannak érte. A Bel Ami – A szépfiú (m2, 21.05) című film címszerepére viszont egyértelműen telitalálat, kifejezetten jól áll neki ez a szerep, jól mozog Guy de Maupassant történetében – és még Pesten sem vész el… (Bővebben)

Roland Emmerich általában az egész világot szereti lerombolni, de ma megelégszik annyival is, hogy Az elnök végveszélyben (TV2, 21.05) legyen. Terroristák rohanják le a Fehér Házat, de egy nyugdíjas ügynök, szabadságon lévő, lefokozott CIA-ügynök, takarítónő, stb., stb. (Bővebben)

Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájának harmadik, befejező része, A sötét lovag – Felemelkedés (RTL Klub, 21.10) egy sötét, utcai gangháborúktól és anarchiától sújtott disztópikus korba (viszont igencsak mai, reális korba – ugyanis Donald Trump beiktatási beszédének egy része szóról szóra megegyezik azzal, amit itt a negatív szereplőt alakító Tom Hardy mond el a stadionban… Igen tanulságos lesz) helyezi a korábbi két részben már szintén reális, húsvér átlagemberré formált szuperhős Batman Christian Bale által alakított karakterét, hogy -a kánon szerint- rendet tegyen. A valóság jelenleg itt egy picit eltér a fikciótól. (Bővebben)

Vonzások és állatságok (FOX, 22.50) című, az előbbinél azért jóval cukibb romantikus komédia viszont nagyjából arról szól, hogy mennyire nincs összhangban a szemünk és a fülünk által tapasztalt élményanyag, ha azt egy olyan (férfi)agy koordinálja, melyből a vér leszállt… oda le. A Ben Chaplin alakította romantikus lelkületű fiatalember szerelmes lesz kedvenc rádióműsorát vezető szellemes, okos pszichológusnőbe (Janeanne Garofalo), azonban a hangja alapján egy magas, dekoratív, szőke nőt képzel el. Természetes, hogy első személyes találkozásuk alkalmával éppen egy ilyen nőt (Uma Thurman) lát meg először… Szórakoztató Cyrano-parafrázis.

A mindig kitűnő Joaquin Phoenix adja az Agyaggalamb (Filmcafe, 23.10) című ’98-as krimi főszereplőjét, aki szemtanúja lesz legjobb barátja öngyilkosságának, aki azért vetett véget életének, mert a felesége megcsalta őt vele. A pasas magába zuhan, az özvegy azonban továbbra is találkozni akar vele. Közben a várost egy nőket gyilkolászó sorozatgyilkos tartja rettegésben. Az ügyben egy fiatal rendőrnő (Janeane Garofalo) nyomoz. Szerepel még a filmben a kitűnő Vincent Vaughn is. A zenét a kitűnő John Lurie írta, akit sok, egyéb más ok miatt szeretünk, és aki súlyos Lyme-kórja miatt már régen visszavonultan él.

Stieg Larsson óriási sikerű Millenium-trilógiájának második része, pontosabban annak filmváltozata, A lány, aki a tűzzel játszott (Prime, 23.15) tulajdonképpen zökkenőmentes folytatása a kitűnő első résznek. Ez kisebb részben nem igazán jó, de nagyobb részben mégiscsak pompás hír: a színvonal továbbra is magasan marad, legfeljebb az újdonság és a meglepetés varázsa múlt el egy picit. Persze annak, aki már olvasta az összes folytatást, úgyis mindegy. A filmek azonban a regények olvasata nélkül is sziklaszilárdan állnak lábukon. E második részben Lisbeth (Noomi Rapace) továbbra is a rendőrség érdeklődésének középpontjában áll, ami persze, nem igazán zavarja abban, hogy végezze dolgát: ritkítsa a nőgyűlölő férfiak tömött sorait. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s