Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Jaj, nagyon menő volt annak idején a Trükkös halál (AMC, 20.00) című krimi, melyben a trükkmesterek mindenhatóságába nyerhetett betekintést az olyan porbafingó filmbuzi, mint amilyen én is voltam a VHS-korszak aranykorában. A filmbeli arc (Bryan Brown) a legrafináltabb speciális effektek segítségével tökéletes illúzióját tudta kelteni szinte bármilyen történésnek, a valóság az ő kezében az, amilyennek ő maga akarja mutatni. Nekünk a film, mint médium korlátlannak tűnő lehetőségeit villantotta fel ez a mozi (hol volt még a CGI!), ami viszont valószínűleg ma már nem több egy kissé poros B-kategóriás kriminél. (A történetben ezt a trükkmestert az FBI alkalmazza, hogy segítségével találjon meg egy veszedelmes bűnözőt.)

ket-szereto-joaquin-phoenixSokak számára viszont inkább az a kérdés, hogy vajon Miről álmodik a lány? (Cool, 21.00) Nyilván szép, okos és humoros szőke hercegről, aki hófehér Audi Q7-essel, Gucci-táskával és AmEx kártyával érkezik, aki szereti őt, dédelgeti és még saját rózsadombi kulipintyót is vesz neki. Ezúttal (Amanda Bynes) azonban arról álmodik, hogy végre megismerkedhessen régen nem látott apjával. A várva várt pillanat aztán el is jött, meglepetésre azonban az apuka (Colin Firth) Anglia egyik legbefolyásosabb politikusa… A film romantikus lesz a továbbiakban és komikus.

Még ehhez képest is meglehetősen súlytalan baromságnak tűnik a Csak szexre kellesz (SuperTV2, 21.00) című romantikus komédia, aminek lényege kiolvasható már a címéből is  – nyilván az is, Natalie Portman ide, vagy Ashton Kutcher oda.

Alternatívaképpen megnézhetjük a Joaquin Phoenix főszereplésével (lásd a képen) készült Két szeretőt (Filmcafe, 21.00). E romantikus drámában Phoenix egy szerelmi csalódás miatt kisiklott életű lúzert játszik, akit két egymással tökéletesen ellentétes jellemű nő (Gwyneth Paltrow és Vinessa Shaw) próbál újra “pályára állítani”. Kifejezetten szórakoztató, okos, amolyan “realista embermese” ez a film.

A zsaruk becsülete (Story4, 21.00) című krimidráma a rendőri igazságszolgáltatás morális kérdéseit feszegeti, a korrupciót, a bűnpártolást és az egyenruha szimbóluma és a rendőri eskü közti ellentmondást. Edward Norton egy olyan rendőrt alakít a filmben, akinek családja generációk óta rendőrként szolgál, a rendőri munkát hivatásként megélve. Egy tragikusan végződő rendőri bevetés ügyében nyomoz, azonban a nyomozás szálai saját családjához vezetnek vissza…

Később a legendás, például Muddy Waterst vagy Chuck Berryt is befuttató Chess Records történetét meséli el a Cadillac Records – csillogó fekete lemezek (Filmcafe, 23.00), az énekes világsztár Béyoncé Knowles produkciója. Sok kis sztori, melyek azonban nem igazán állnak össze egyetlen egésszé, és az amúgy igen színes a karakterek sincsenek igazán megrajzolva… A zenék viszont itt is jók és a negyvenes-ötvenes évek fílingje is remekül átjön. Aztán mára ennyi.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s