Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

A Doktor Parnassus és a képzelet birodalmát (Filmcafe, 18.45), Terry Gilliam ide, ultrabrutál sztárparádé oda, ma este is legfeljebb csak kellő elvetemültséggel, nagyjából esti mese helyett nézzük, mert nem igazán jó film – de erről sajnos, csak részben tehet a rendező. (Bővebben)

picasso-kalandjaiA Sötét titok (AMC, 20.10) sem jó film, a (szintén) ígéretes szereposztás (Andy Garcia, Forest Whitaker, no és Eva Longoria) ellenére – csupán közhelyerdő. Vagyis dzsungel. S hogy fokozzam a ma esti, csütörtököt mondó hangulatot, Az utolsó légió (Filmcafe, 21.00) is csak egy amolyan szandálos, kardozós, ókori rómais kalandfilm – semmire nem emlékszem belőle, viszont annyit jegyeztem fel róla, hogy: látványos, de buta. Nyilván ezért nem emlékszem rá… Egy csomó sztár játszik ebben is, pl. Colin Firth a főszereplő.

A Skyfall (Mozi+, 21.00) viszont a maga nemében csúcsteljesítmény, egy kifejezetten mesteri darab (rendezte Sam Mendes), a James Bond-sorozat egyik legszínvonalasabb darabja, természetesen még mindig Daniel Craiggel. Csakhogy a könyökünkön jön ki… (Bővebben)

Az viszont biztos, hogy van néhány olyan film a filmtörténelemben, melyek valami általam érthetetlen okból, de olyan csiklandós hatást bírnak kiváltani egyesekből, hogy néhány sör után folyékonyan idéznek belőle, fuldokló kacagások közepette. A Picasso kalandjai (m5, 21.30) ilyen film. Tage Danielsson 1978-as abszurd komédiáját én még egyszer sem tudtam végignézni, pedig legalább háromszor próbáltam – de mindig eluntam. Mások viszont nem így vannak vele… Nem életrajz, hanem kabaré, paródia és Dada szellemének megidézése. Nem tudom. Én szóltam. (A képen jelenet a filmből, “Dalival” és “Picassóval”.)

Aztán van még egy ilyen, hogy A Csodacsapat (Duna, 22.20), ami mintha a mai magyar közélet paródiája lenne, de természetesen nem az. Nem az, mondom. Egy mára levitézlett hajdani focisztárt repít el zaklatott sorsa az isten háta mögötti Bretagne-ba, ahol gaz multik éppen felszámolnák a városka halfeldolgozó üzemét, viszont a városka csapata még versenyben van az iksz-osztály bajnoki címéért, ha az megvan, megmenekül a halfeldolgozó is. A sztár az ügy érdekében beveti hajdani tudását, valamint összecsődíti hajdani -mára már hozzá hasonlóan romos állapotban lévő- csapattársait és bár nem teljesen simán, de végül is. Francia lesz a film, komédia, és talán elmegy, szódával.

Anyám, add el a tévét…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

  1. wim szerint:

    Érdekes, én a Picassót mind a háromszor végig tudtam nézni…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.