Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Van egyrészről a csajos verzió ma estére, melyben Három nő háborúban és szerelemben (Film Mánia, 21.00) köt életre szóló kapcsolatot egymással. A címbeli Stella (Catherine McCormack), Ag (Rachel Weisz) és Prue (Anna Friel) egy dél-angliai farmon vészeli át a második világháborút, s miközben a fronton harcoló hősök mögött hátországként próbálják megtermelni azok ellátást, közben barátkoznak, szerelmesednek, satöbbi. Kedves, kicsit humoros, kicsit szomorkás történet lesz. (A képen a három főszereplő látható.)

harom-no-haboruban-es-szerelembenA férfiszakaszban is három figurát (Mark Wahlberg, Dwayne “The Rock” Johnson és Anthony Mackie) ismerünk meg. A nem túl szerencsés életű, de az edzőtermekben világában kifejezetten éles eszűnek tűnő bodybuilderek egy nap mernek nagyot álmodni és begyűjteni mindent, amit szemük, szájuk és bankszámlájuk kíván és igényel. Bár a rendező Michael Bay neve mára egybeforrt a kifejezetten ostoba, ám rendkívül látványos nyári kasszasikerekkel, melyekben rendszerint kétdimenziós, durván faragott hősök lengetik magasan a csillagsávos lobogót, miután előtte azért jól kiszámíthatóan megmentették a világát (ergo Amerikát), mégis meglepetésPain & Gain (Prime, 21.00) című filmje, mely helyenként ugyan Guy Ritchie stílusát idéző, de Bay-től tényleg meglepően szórakoztató krimikomédia, ami ráadásul a valóságban is megtörtént eseményeket mesél el.

Mivel fizikailag nem mi éljük át, érdekes, tanulságos lehet a Cserbenhagyás (Story4, 21.00) című filmdráma is, melyben Terry George rendező egy tragikus végű, de teljesen banális cserbenhagyásos balesetet dolgoz fel a létező összes szemszögből, kitűnő színészek (Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, stb.) segítségével.

Ma már témájában megkésett egy picit a Valentin-nap (Cool, 21.00) című, összegző jellegű dolgozat, melyben alaposan felboncolódik a “címszereplő” pro és kontra, Hollywood éppen ráérő színe-java szeme láttára, illetve aktív részvételével.

A Magic Mike (SuperTV2, 21.00) a filmezéssel azóta már felhagyott Steven Soderbergh egyik utolsó munkája, megint egy “pasis” darab, bár lehet, hogy inkább a csajokhoz szól. A címszereplő (Channing Tatum) egy igazi all-round-man, nappal tetőfedő vállalkozó, autókereskedő és bútortervező, éjszaka viszont a helyi bár (melynek pénzéhes tulajdonosát Matthew McConaughey alakítja) egyik fő attrakciójaként ad elő férfisztriptízt a kéjesen sikoltozó hölgyközönség legteljesebb örömére. Még arra is van ereje, energiája, hogy ezen a téren is segítse a tehetséges fiatalokat – egyikük azonban kezd a fejére nőni…

Az Ellenség a kapuknál (Paramount Channel, 21.00) című full-hollywoodi háborús dráma a véres sztálingrádi ütközetbe repíti el a nézőt: a történet a magának való, ám halálosan pontos orosz mesterlövész (Jude Law) és a hasonló kvalitású, német Koenig őrnagy (Ed Harris) “nemes” párharcáról szól, melyben nagy szerepet játszik egy nő (Rachel Weisz), valamint egy nagy hatalmú orosz politikai tiszt (Joseph Fiennes) is. Láttuk már.

A szerelem és a konyhaművészet mindig is kéz a kézben járnak. Az élet ízei (Duna, 21.00) című romantikus történet megkapó, idillikus dél-francia környezetet, Helen Mirrent is villant, a történet középpontjában azonban nem annyira a szerelem, mint a különböző nemzetiségű, értékrendű kulináriák közti versengés áll. A Mirren által alakított finom hölgy egy klasszikusan franciás éttermet vezet a kisvárosban, akivel szemben egy nap egy hangos, színes indiai család nyit kifőzdét. Egymásnak feszül a bazsalikom, az olíva, a rozmaring, a kakukkfű és a kurkuma, a chili és a garam masala. (Konyhakés)pengeváltásra talán sor nem kerül, de a háború hevesen zajlik, mígnem a francia étterem bájos segédszakácsa és az indiai kifőzde ifjú Adonisza egymásba nem szeret.

Hajdu Szabolcs tornász testvéréről (Hajdu Zoltán Miklósról) készítette értelemszerűen valóságos alapokon nyugvó sportfilmjét, a Fehér tenyér (m5, 21.55) címűt, aminek csak egy baja van: mint film, nincs befejezve. Odáig azonban szép és tehetséges munka, érdemes megnézni.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.