Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Ha vasárnap kimaradt, akkor jöhet A felolvasó (Filmcafe, 18.40), ami egy komoly, de remek darab. Sokszor láthattuk már, olvashattuk is; remélem más is, viszont érdemes lehet repetázni is belőle. Kate Winslet például nem véletlenül kapta meg az itt nyújtott alakítására az Oscart, a BAFTÁt, az Európa Filmakadémia-díjat, valamint a Golden Globe legjobb női mellékszereplőért járó fityfenéjét. (Bővebben)

apa-gabor-miklosKésőbb Bruce Willis lesz A sebezhetetlen (Viasat3, 21.00), hiszen karcolások nélkül él túl egy vonatkatasztrófát, s miután egy üvegcsontú képregénybuzi (Samuel L. Jackson) felvilágosítja természetfeletti képességeiről, magára veszi a rászabott keresztet. M. Night Shyamalan filmje, és ezzel azt hiszem, mindent elmondtam.

A Minden héten háború (Paramount Channel, 21.00) viszont Oliver Stone nagyszabású filmeposza Amerika egyik első számú őrületéről, az amerikai fociról (értsd: a rögbi amerikai változatáról). A szereposztás is igen súlyos, azonban kiemelkedik belőle Al Pacino (örökös szinkronhangjával, Végvári Tamással), aki a film középpontjában álló futballedzőt alakítja, az általában megszokott intenzitással és minőségben. A film azonban azok számára is ajánlott, akik nem ismerik, sőt tán még idegenkednek is ettől a közhelyesen “ostoba izomagyak focijának” tartott sportágtól. Ugyan sportfilm ez, de nem minden tartalom nélkül – mutatja ezt az is, hogy az amerikai Oscar-díj akkori osztásánál szinte szóba sem került, ellenben az inkább a minőségi művészfilmek felé tendáló Berlini Filmfesztiválon Arany Medve-jelölést kapott.

Szabó István 1966-ban készült szép filmje az Apa – Egy hit naplója (m5, 22.35), melyben egy fiatalember (Bálint András) növeszti az égig Budapest 1944-es ostroma alatt elhunyt édesapjának (Gábor Miklós – a képen) alakját. A fiú élete azonban a földön, a hatvanas évek magyar valóságában zajlik…

Fjodor Bondarcsuk 2013-as Sztálingrád (SuperTV2, 22.55) című filmje pont olyan, mintha édesapja rendezte volna Sztálin megrendelésére. Csakhogy ezt a fiú rendezte, Putyin megrendelésére. Szégyentelen, gátlástalan kétdimenziós propagandafilm, rendkívül látványos csatajelenetekkel, és rettenthetetlen orosz katona-és polgárhősökkel – nagy pozitívum azonban, hogy a nácikat azért meghagyták vesztes pozícióban.

Egy egészen izgalmas, ’99-es évjáratú zsaru-haver film a következő ajánlat. Chow Yun-Fat adja az amerikai kínai maffiába beépülő zsarut a Mocskos zsarukban (Mozi+, 23.00), aki “zöldfülű” társa (Mark Wahlberg) segítségével mégis leleplezi a hongkongi illetőségű Triádok teljes Amerikába települt szekcióját (mert azok is csak ugyanolyan önző, korrupt szemétládák, mint minden maffiózó, bárhol a világon).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. irene430 szerint:

    Sokadszor A felolvasó !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s