Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Ha eddig kimaradt volna, vagy csak úgy, élvezetből, ma este végigdarálhatjuk Paolo Sorrentino remek sorozatát, Az ifjú pápát (HBO3, 20.30), az első résztől az első évad utolsó részéig. A vége hajnalban, de holnap úgysincs “iskola”. (Bővebben)

Picit később az irodákban munkaidejüket töltő dolgozók röhöghetnek egy jót saját magukon (valamint álmodozhatnak egy igazságos, szebb világról), hiszen a Hivatali patkányok (Viasat6, 21.00) című szatírában az történik, ami a valóságban soha, csakis az íróasztal felett görnyedő fejekben – minden egyes, gyötrelmes lassúsággal eltelt munkanapon.

Egy napjainkban megtörtént (és történő), véresen valódi kalóztámadás megrázó történetét meséli el Paul Greengrass igen igényesen kimunkált Phillips kapitány (Prime, 21.00) című filmjében, melynek címszerepében a szintén igen komoly teljesítményt nyújtó Tom Hankset (a képen) láthatjuk. (Bővebben)

Ugyanekkor Az utolsó légió (Filmcafe, 21.00) még mindig csak amolyan szandálos, kardozós, ókori rómais kalandfilm – semmire nem emlékszem belőle, viszont annyit jegyeztem fel róla, hogy: látványos, de buta. Nyilván ezért nem emlékszem rá… Egy csomó sztár játszik ebben is, pl. Colin Firth a főszereplő.

A Tolvajok városa (Duna, 21.05) egy remekbe szabott, kőkemény filmdráma, ezúttal Boston “nyóckeréről/ből”, s benne a sok-sok szomorú, számítását csak a bűnben megtaláló emberről. Ben Afflecket a hajlamosak vagyunk inkább színésznek, általában afféle tejfelesszájú bájgúnárnak letudni, pedig ez az ábra is azt mutatja, hogy amellett, hogy valójában jó színész, igen jó forgatókönyvíró és rendező is. (Bővebben)

Cameron Diaz viszont újra Rossz tanár (RTL Klub, 21.15) lesz a következő ajánlatban, egy romantikus komédiában. A címszereplő utálja hivatását, utálja a gyerekeket, azonban igencsak magányos. Amikor új tanerő (Justin Timberlake) érkezik a suliba, akiről ráadásul az is hírlik, hogy igen tehetős örökség várományosa, az iskola facér tanárnői vad harcba kezdenek a tanárbácsi kegyeiért.

Oliver Stone A szakasz (AMC, 22.00) című filmje annak idején igen merész vállalkozás volt, hiszen ez volt az egyik első olyan amerikai háborús tematikájú film, amelyik bátran szembefordult a hivatalos (és nem hivatalos) amerikai Vietnam-propagandával. Azóta készült egy csomó más film is efféle szemlélettel, néhány jobb is ennél, de főleg rosszabbak – ezért ma is ajánlható, illetve, leporolható mozi ez, ami 4 db. Oscart ért 1987-ben.

A kitűnő fiatal színészt, James McAvoyt láthatjuk az Üdv a mocsokban (SuperTV2, 22.50) című, igen érdekes angol krimi nyomozójaként. A sztori nem igazán ördöglakat: Londonban újra feltűnik egy veszélyes bűnöző (a kitűnő Mark Strong), így a McAvoy alakította zsarunak újra alkalma nyílik, hogy elkapja őt. A hajsza természetesen nem alakul ilyen egyszerűen – a film viszont sajátos, lebegős hangulatban ügyesen kerülgeti a műfaj unalmas, elcsépelt kliséit.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.