Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

A múlt héten beajánlott Madárdal (Filmcafe, 19.10) című romantikus minisorozat ma este elérkezik második, befejező részéhez.

Később például jöhet Az utca királyai (Film+, 21.00), korrupt Los Angeles-i zsaruk, akiket például Keanu Reeves, Forest Whitaker és Hugh Laurie alakítanak. Jó dumák, ötletes akciók egy igen tökös filmben.

Megnézhetjük aztán, hogy Michael Douglas vajon képes-e több lenni, mint egy testőr, A testőr (Mozi+, 21.00) című krimiben – ahol is az ellenlábas titkos ügynököt egy bizonyos Kiefer Sutherland alakítja, ezúttal azonban nem Jack Bauerként. Akit őrizni kell, az Kim Basinger, s aki meg a szart kavarja, az a vékony fekete hölgy a Született feleségekből. Ettől függetlenül, a film izgi. Mondjuk.

A Tudathasadás (Film+2, 21.00) viszont könnyen lehet, hogy nomen est omen, hiszen Sir Hopkins írta, rendezte és főszerepli is ezt a filmet, amellett, hogy még a zenéjét is ő írta. Aggodalomra adhat okot azonban az a tény, hogy ez a 2007-ben készült alkotás valamiért mégsem okozott túl nagy felfordulást a globális filmművészetben… Én sem láttam még. A történet egy idős hollywoodi forgatókönyvíróról szól, akinek fejében már összekeveredtek régi filmek, jövőbeni filmtervek és a saját valódi élete.

Az izlandi film világhírű reprezentánsaként ismert Baltasar Kormákur (pl.: 101 Reykjavík, Dermesztő mélység) hollywoodi bérmunkája a Csempészek (SuperTV2, 21.00), mely -minő meglepetés!- csempészekről mesél. Sajnos, a filmbeli csempészek nem Izland lélegzetelállító tájak látványának tömkelegét nyújtó, izgalmas és egzotikus tájaira hozzák-viszik a drogot, hanem az uncsi Amerikába, de azért a film simán elmegy a két lábán így is. A sztori amúgy az ismert klisé: egy hajdani kábítószercsempész (Mark Wahlberg) már régen felhagyott “hivatásával”, azonban az üzletben rekedt rokona balfékeskedésének hála, hajdani főnöke (Giovanni Ribisi) egy utolsó, ám visszautasíthatatlan ajánlattal keresi meg. Satöbbi.

Ember vadállat. Majom ember. Egykutya. Ennyi a sztorija nagyjából A majmok bolygója – Forradalom (Prime, 21.00) című mozinak, ráadásul erről még az elképesztően élethű CGI is elvonja a figyelmet. Matt Reeves ezt a feladatot, hogy érvényes, filozofikus allegóriának tudja ábrázolni az Istent játszó embert, amely új fajt teremt, ami viszont fölébe is képes kerekedni, már nem tudta megoldani (pedig az újraindítás jól sikerült…). Viszont talán jó lesz a forradalom elé.

2013 legjobb filmjének járó Oscarját kapta Az Argo-akció (Cool, 21.00), Ben Affleck (a képen középen) filmje, mely az amerikai hírszerző ügynökség (CIA) belügyeibe avatja be a nézőt, egy közelmúltbéli mentőakció történetének elmesélésével. (Bővebben)

Később a Tőzsdecápák 2. – A pénz nem alszikban (TV2, 22.25) Gordon Gecko (Michael Douglas), a Tőzsdecápa már kissé megöregedett. Ennél nagyobb baj azonban, hogy Oliver Stone (a film rendezője) még el is hülyült… (Bővebben)

A tegnap ajánlott új-zélandi Összetörve (m5, 23.30) is ismétel.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. irene430 szerint:

    izgalmas volt az új-zélandi film, lehet, hogy ma újra megnézem… ( a Madárdal első részét elmulasztottam)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.