Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Forradalomnak egyelőre se híre, se hamva… Van viszont Hart háborúja (AMC, 20.00), ami egy nem egészen szokványos háborús történet. Ez alkalommal ugyanis nem a vér zivatarában győzedelmeskedő katona hősiességének látványos és lelkesítő eposzát láthatjuk. Hart hadnagy (Colin Farrell) háborúját dicstelen körülmények között vívja, hiszen hadifogoly, tehát az ellenség, ráadásul a náci német hadsereg által legyőzött, vesztes, ami a ma, de a múlt Amerikájában is igen negatív állapot. (Bővebben)

Nincs baj. Az élet szép (Paramount Channel, 21.00), legalábbis Roberto Benigni szerint, aki ezt -a tőle megszokott sziszifuszi munkával- képes elhitetni is velünk. Olyannyira, hogy a film gyakorlatilag végigtarolta annak idején a világ filmfesztiváljait, inkluzíve 3 db. Oscar-díjjal. A film Guidóról (Benigni Oscar-díjas alakítása), a chaplini értelemben vett kisemberről szól, akit a második világháború alatt, származása miatt kisfiával együtt lágerbe zárnak. Hogy kisfiának könnyebb legyen a koncentrációs tábor szörnyűségét elviselni, Guido azt a “játékot” találja ki, hogy ők, a rabok, egy nagy játékban játékosok, az őrök pedig a játékvezetők. Torokszorító film, ám 100%-os optimizmus-, és életörömtöltet, ami talán ránk fér ezekben a mai, szintén nem szívderítő időkben is.

Tony Kaye kultikus, bár kissé didaktikusnak tűnő Amerikai história X (SuperTV2, 21.00) című filmje viszont ijesztő pontossággal mutatja be a neonáci skinhead szubkultúrát, annak amerikai vadhajtásait, jellegzetes karaktereit, társadalmi hátterét, motivációit és mindennapjait, azonban a filmbeli testvérpár jellemváltozásai már igencsak elnagyoltak, idealizáltak. A nagyobb srác (Edward Norton – a képen) esetében még áll a dolog, de a kisebbik (Edward Furlong), kvázi bemondásra történő megjavulása viszont már több mint hihetetlen. Túl nagy és túl mélyen gyökerezik ez a gyűlölet, hogy egy mozifilmben tisztességesen fel lehessen dolgozni: az Amerikai história X egy jó, de közel nem jeles kísérlet erre.

Szerelmes Shakespeare (Story4, 21.00) címéből kiolvasható az egész film: egy kosztümös, romantikus komédia a szerelmes, és ekkor még csak közepesen híres drámaíróról. Nincs benne semmilyen ördöglakat, nincs titok, nincs rejtély… Rengeteg sztár (címszerepben Joseph Fiennes) egy rengeteg Oscar- és egyéb díjjal jutalmazott közepes filmben.

A Bolondok aranyában (Viasat3, 21.00) látható Matthew Mconaughey, vagy Kate Hudson igen sokat dolgozhatott azért, hogy úgy nézzenek ki fürdőruciban, mint ahogyan itt, a Karib-tenger paradicsomi szigetei között, kincsvadászás közben kinéznek. Amúgy semmi különös, egy vicces, kalandos kis litty-lötty lesz ez.

Sam Raimi produkciója A hírnök (Filmcafe, 21.05) című film, így akiknek Raimi neve mond valamit, azok nagyjából be is tudják lőni, mire számíthatnak. Nem fognak tévedni. Egy chicagói család (anya: Penelope Ann Miller, apa: Dylan McDermott, és a gyerekek: Kristen Stewart és a kis Ben) az isten háta mögötti Észak-Dakotába költözik, hogy nyugalomra leljen, ám a végtelen napraforgómezők is csak rettenetet rejtenek számukra. Viszont a film legalább nem lesz hosszú. 🙂

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s