Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mi sem bizonyítja jobban a TV2 tulajdonosváltás-utáni hangvétel-, és műsor-struktúraváltásának csúfos kudarcát, minthogy ezen a szürke hétfői estén is már csak egy agyonjátszott filmet tudnak beadni az eddigi csiricsáré, bombasztikus, számomra nézhetetlen, saját gyártású showműsoraik helyett. Közben a konkurencia celebekkel tűzdelt főzőshowjával, és amúgy is verhetetlen nézettségű napi sorozataival simán lekaszálja az estét, mint a Fidesz a legutóbbi parlamenti választásokat. De meg kell, hogy mondjam, hogy a néhány millió fanyalgóval ellentétben, többszöri megnézés után is kifejezetten bírom ezt a Will Smith-(és Kenneth Branagh-, és Kevin Kline-, de leginkább Barry Sonnenfeld-)féle Wild Wild Westet (TV2, 20.45). Vicces műfaji öszvér, amolyan steam-punk western ez, szellemes trükkökkel és kikacsintásokkal a westernfilm-irodalom jeles darabjaira. Jó, messze nem egy Volt egyszer egy Vadnyugat, de egy ilyen nyamvadt estére tökéletesen elegendő szórakoztatás ez a film egy kereskedelmi tévétől. Bár ma nyilván én sem ezt nézem…

Sokkal inkább a Tűzben edzett ország (Film Mánia, 21.00) című, igen nagy lélegzetű ausztrál politikai drámát, mely igen alaposan, mintegy 190 percben kísérli meg bemutatni egy messzi, kicsiny nép, egy ország függetlenségért való tragikus küzdelmét. Kelet-Timor, az 1976-os bekebelezésétől 1999-ig Indonézia tartománya volt, ekkor azonban Indonézia lemondott a terület fölötti szuverenitásáról. Az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs időszakát követően 2002-ben vált független állammá. A film az ehhez vezető véres utat mutatja be, a választási manipulációkat, az erőszakot és a nők kegyetlen elnyomását. (Főszerepben David Wenham – a képen)

Jöhet még a Lost című tévésorozattal, vagy mondjuk a Cloverfield reality szörnyshowval komoly nevet szerzett JJ Abrams Super 8 (Paramount Channel, 21.00) című sci-fije is. A mozi kvázi ET 2., cukiságokkal 😀 , gyerekekkel (pl. Elle Fanning), ahogyan azt a nagy könyvben megírta Játékhegyi Pista bácsi. (Bővebben)

Gigor Attila remekbe szabott, abszurd krimije A nyomozó (Film+2, 21.00). A kiváló színészi teljesítményeket (Anger Zsolt, Rezes Judit, Terhes Sándor…) felvonultató, helyenként tényleg bizarr, ám szerintem igen szórakoztató történetben egy halottkém nyomoz egy hulla után, hogy tisztában jöjjön saját életének értelmével.

Nézhetjük Guy Ritchie mindent vivő Blöffjét (SuperTV2, 21.00) is, ami ugyan nem blöff, hanem egy mára kultikussá vált darab, elképesztően magas tetszési indexszel és mondjuk Brad Pitt által ellökött efféle szövegekkel: “Fogd be a szád, ke’ kuraftyumuj! Figyeljé’! Anci imádja a tetővilágítást, kedvenc színe a babakék, távelvunétoszárecignesávrengibugyogá, és fűzöld legyen a plüsskanapé! Ja, és kérjél még hozzá egy fasza kis hableányos szökőkutat. Na minden világos csávókáim?”

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.