Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Ma ismét egy gyengébb nap jön, ami sokaknak talán az utolsó csepp lesz a pohárban, legalábbis a tekintetben, hogy ma, avagy csak holnap vágják ki a tévét a szemétre… Az Amerikai szépség (Paramount Channel, 21.00), persze, remek film. Sam Mendes méltán Oscar-esőben részesített, erősen savas, provokatív kertvárosi szociográfiája ugyan nem mai darab, de az egyik nagy kedvencem, evör. Tök mindegy, hányszor láttam, akárhányszor újra tudom nézni. Kár, hogy ezen a csatornán adják… Kevin Spacey egy unalmas, lottyadt középkorú fószer, biztos állással, fix családdal, kerttel, kiskapuval, házimamusszal. Egy született lúzer, a kisember. Egy nap azonban kirúgják tutinak hitt állásából, és ugyanaznap a gyerek focimeccsen meglátja élete nőjét is – saját gimnazista lánya egyik barátnőjében. A végzet ezúttal azonban valaminek a kezdete is.

Ingmar Bergman Őszi szonátájában (m5, 21.05) viszont egyszerre láthatjuk Liv Ulmannt és Ingrid Bergmant (ahogyan a képen is), akik Erland Josephson vigyázó figyelmétől övezve, a lélek végtelen ösvényein kergetik egymást az őrületbe… A film egy végletesen intim, mély és alapos térképe egy sérült anya-lány kapcsolatnak, Chopinnel a háttérben. Érdekel ez ma még valakit?

A “romantikus filmek pápájaként” is emlegetett Sidney Pollack viszonylag kevesebbet játszott Sabrina (Duna, 22.05) című filmje főszerepében Harrison Ford alakítja a nagymenő pénzembert, akinek öccse (Greg Kinnear) véletlenül a sofőr lányába (Julia Ormond a címszerepben) lesz szerelmes. Az affér komolyan veszélyeztetni látszik a család pedigréjét, így Indiana Han Solo akcióba lép. Satöbbi.

Ugyanekkor Az utolsó légió (Filmcafe, 22.20) még mindig csak amolyan szandálos, kardozós, ókori rómais kalandfilm – semmire nem emlékszem belőle, viszont annyit jegyeztem fel róla, hogy: látványos, de buta. Nyilván ezért nem emlékszem rá… Egy csomó sztár játszik ebben is, pl. Colin Firth a főszereplő.

Állatos filmek. Hátha ma nem vérben tapicskoló afrikai ragadozók lesznek, mert azokat nagyon kezdem már unni.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s