Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mától láthatjuk Sir Arthur Conan Doyle közismert regényalakjának modern, 21. századi high tech-környezetbe költöztetett adaptációjának negyedik -szinkronizált- évadát. Sherlock (AXN, 21.00) uniszex és meglehetősen dekadens karaktere (Benedict Cumberbatch), Watson (Martin Freeman) földközeli kontrapunktjával (a képen ők láthatók) az első évadban ütött igazán nagyot, azóta egyenletes lejtmenetben laposodott el a sorozat, mely azonban a harmadik évad végén még így is magasan felette volt a legtöbb krimi-sorozatnak, szellemességben, izgalomban és egyáltalán, majdnem mindenben. Meglátjuk.

Tom Cruise is feltűnik azonban egy, a jövőben elkövetendő bűncselekményekről már előre tudomást szerző zsaruként, Steven Spielberg nagyszabású, igen alapos Philip K. Dick-adaptációjában, a Különvéleményben (Paramount Channel, 21.00). Ahogyan a jövőbeni világ megjelenik, a kütyük, a mindennapi élet mozzanatai (a személyre hangolt köztéri reklámok, a tömegközlekedés, stb.), a történetben felvetett etikai probléma kibontása túlmutat egy szimpla blockbuster keretein, ezek miatt mindenképpen érdemes megnézni e filmet. A kék-domináns, homályosra, túlvilágítottra effektelt képi világ viszont engem rendkívüli módon idegesít.

A Z rohamosztag (Film Mánia, 21.00) viszont a címszereplő rohamosztagról szól, akik egy önkéntesekből toborzott alakulatként 284 bevetést hajtottak végre a déltengeri szigetvilágban. Egyik bevetésük történetét meséli el ez az 1982-ben készült háborús dráma, főszerepben a fiatal Mel Gibsonnal.

Már több mint egy hónapja nem került adásba A boldogító talán (Filmcafe, 21.00) című romantikus komédia, melynek fő kérdése, hogy létezik-e férfi és nő között barátság? A vége azonban minden bizonnyal házasság, ásó, kapa és nagyharang lesz, mert az endingnek happynek kell lennie. A húzónevek itt Michelle Monaghan és Patrick Dempsey.

Nagyon jól emlékszem Madonna filmszínészi ambícióira, mégha azok nem is igazán voltak emlékezetesek… Viszont eddig nem is tudtam, hogy rendezőként és forgatókönyvíróként is voltak próbálkozásai. Így a 2011-ben bemutatott W.E. – Országomat egy nőért (Filmcafe, 23.00) című film is tökéletesen ismeretlen számomra, fogalmam sincs, hogy hova tegyem… Két romantikus történet szövődik össze a filmben, az egyik a híres dadogós VI. György király bátyjának, a VIII. “trónról lemondott” Edwárdnak a sztorija, aki szerelmes lett egy elvált amerikai nőbe, a másik pedig évtizedekkel később történik meg, egy férjezett asszony és egy orosz biztonsági őr között. Megoszló, de néha egészen lelkes véleményeket olvasok róla… tehát lehet még érdekes is.

Az álmatlanságban szenvedőkre vár Michael Winterbottom nem sokkal 9/11 után készült, markáns dokumentarista hatásokkal dolgozó filmje, a Hatalmas szív (Paramount Channel, 23.50) talán először kísérli meg árnyaltan megfogalmazni az arab és a nyugati kultúra közti alapvető különbözőségeket, Angelina Jolie főszereplésével, aki egy terrorizmus gyökerei után való kutatásban eltűnt oknyomozó újságíró férje történetét megírni készülő nőt alakít.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.