Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Jó szívvel nem ajánlanék mára semmit. Tehetnék persze engedményeket, de minek? Ha feltétlenül tévézni akarunk ma este, nézzünk okoscsatornákat (és amúgy is, inkább nézzünk okoscsatornákat!)!

Például tehetünk egy szép kirándulást a hatalmas Mekong folyó kambodzsai szakaszán, miközben ritka krokodilfajtákat tenyésztő gazdáktól kezdve a folyó delfinjeiig (lásd a képen). (Mekong – a folyó lelke, Animal Planet, 19.10)

Utána Kínába utazunk, ahol a híres Nagy Falról tudunk meg érdekes dolgokat. (Monumentális történelem/A kínai Nagy Fal, Discovery Channel, 20.00)

Amikor a Vichy-kormány 1940-ben úgy döntött, hogy kétszáz művészt és értelmiségit letartóztat és átad Németországnak, egy amerikai újságíró háromezer dollárral a zsebében Franciaországba utazott, hogy megpróbálja megmenteni az ártatlan embereket. Az amerikai Menekültügyi Bizottság (Emergency Rescue Committee) megbízásából tevékenykedő Varian Fry végül többszörösen túlteljesítette küldetését: 13 hónappal későbbi kiutasításáig több mint 1800 embert segített biztonságos helyre a francia társadalom legkülönbözőbb rétegeiből. (Varian Fry – egy embermentő Franciaországban, National Geographic, 21.00)

Effélék.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s