Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Nagypéntek lévén, az ember manapság már bármi felkészül, de azt talán senki nem látta jönni, hogy a Hit vezérelte ATV egyenesen kabarépéntekkel ünnepli meg Jézus Krisztus keresztre feszítését…

Nem mondom, hogy pontosan vág a mai nap szellemiségébe a Warrior – A végső menet (Filmcafe, 18.20) című igen klassz film, de legalább nem is üti azt. Ne tévesszen meg senkit az idióta, bombasztikus cím. A történet olyan mint egy állcsúcsra elhelyezett, masszív alapállásból, egész törzsből meghúzott jobbhorog. Egyszerű mozdulat, de ha talál, akkor csengettek. Kiváló sport-, egyben testvérdráma ez a film, katarzissal, mindennel, ami kell egy ilyenbe, egy tiszta, becsületes rendezésben (Gavin O’Connor) és el-ké-pesz-tő színészi alakításokkal (Tom HardyJoel Edgerton és Nick Nolte). (Bővebben)

Persze, gondolunk a gyerekekre is, hiszen Johnny Depp ezúttal a Charlie és a csokigyárban (Viasat3, 18.40) tűnik fel, amely Tim Burton adaptációja Roald Dahl világhírű meséjéből. Csoki, ami a csövön kifér, ezúttal a szoros értelmében, Burton fékezhetetlen vizuális fantáziájával előadva.

Újra kezdődik, egyből az első két résszel a Sándor Mátyás (m3, 20.25), gyerekkorom egyik nagy kedvence. Rongyosra olvastam Verne Gyula regényét (az összes többivel együtt), de ezt a filmváltozatot is számtalanszor láttam – és nincs kizárva, hogy ma még egyszer elkezdem.

Igen frivol opció ma estére a Ha eljön Joe Black (SuperTV2, 21.00) is, aminek Jézus személyéhez nem sok köze van, sőt, éppen ellenkezőleg… 3:) Sir Anthony Hopkinst (lásd a képen), vagyis az általa alakított oligarchát egy nap eléri az a pillanat, amikor teheti a pénzét oda, ahová akarja, rajta az már nem fog segíteni, hiszen tarkóját borzongatja a kérlelhetetlen Halál jeges lehelete. Eljött hozzá egy furcsa, lidérces figura (Brad Pitt), aki ezután majd’ három órán keresztül oktatja (őt s minket) a valódi értékekre Martin Brest parádés és igen romantikus filmjében. (Tudnám, kikkel kéne ezt a filmet megnézetni egy teljes parlamenti plenáris időszakon keresztül, végtelenítve, kipeckelt szemekkel és leszíjazva.)

Igen izgalmas választás lehet a 11:14 (Filmcafe, 21.00) című thriller is ma estére, igen érdekes szereposztással (Hillary Swanktől Patrick Swayze-ig). A cím a kulcsa mindennek, s minden ki is fog derülni a végére, mi miért történik 11:14-kor. Érdemes tehát kivárni, akkor is, ha közben esetleg nem mindig értjük, miről van szó.

David Fincher A Zodiákus (Paramount Channel, 21.00) című filmjét leginkább talán amolyan műfaji kísérletnek tekinthetjük, fikciós dokumentum-thrillernek például. A rendező ügyes pali, ez vitán felül áll, de ez a filmje nem sikerült túl jól. Túl hosszú, túl unalmas és a vége pedig túl bosszantó – bár ehhez tudni kell, hogy valóban megtörtént eseményeket, (egy a rendőrség által soha kézre nem kerített) brutális sorozatgyilkos elképzelt történetét meséli el, de legalább rengeteg jól ismert színész (Robert Downey Jr., Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards -anno Green doktor-, stb.) részvételével.

A katolikus szentek filmes életrajzaiban az olaszok a menők, akik a temperamentumuknak megfelelően, rendszerint nem nagyon ismernek határokat a rajongásban és a szívhez szóló üzenet szívhez szóló érzelmektől túlcsorduló kézbesítésében. Kis Szent Teréz élete viszont egy angol produkcióban mesélődik ma el nekünk, így talán visszafogottságában lehet érdekes a Teréz – A szeretet kis útja (Duna, 21.15) című film, egyenesen Vatikán áldásával és ajánlásával.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s