Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Természetesen, lesz ma este is minden, mint a bazárban, és én nem is sorolnám fel az összes romantikus komédiát, kalandfilmet, satöbbi. Csak azt, amit talán én is megnéznék, ha nem láttam volna már valamikor… A Sok hűhó semmiért (Film Mánia, 18.50) például Kenneth Branagh remekbe szabott Shakespeare-adaptációja, melyben eljátssza, hogyan esett szerelembe Emma Thompsonnal, Denzel Washington, Keanu Reeves és Robert Sean Leonard és még sokan mások szeme láttára. Báj, kecs, kellem, szellem és légies könnyedség Itália aranyló napsugarában.

Később A bűn árfolyama (AMC, 20.00) című nemzetközi mozi azt példázza tökéletesen, hogy mennyi esélyünk van nekünk, kis porbafingóknak beleszagolni abba az üstbe, ahol az igazán nagy dolgokat főzik ki az igazán nagy fiúk. Azt az utat, amit a szokásos “tiszta tekintetű igazság bajnoka” szerepben Clive Owen bejár, az utolsó néhány lépés kivételével ugyan már láthattuk az eddigi nagyjából kismillió politikai-ügynökös thrillerben, ám az az utolsó néhány lépés tényleg nagyon igazira sikeredett. Mert az csak a buta hollywoodi filmekben van, hogy Bruce Willis, Matt Damon, Nicolas Cage, Tom Cruise vagy maga Jack Bauer sziszifuszi munkával, vértől csatakosan maga alá gyűri a világot éppen agyonsanyargatni kész Gonoszt. Tom Tykwer, a mai legmenőbb német rendező nem tagadja meg identitását, földhöz ragadt európai gyökereit: igazi rosszkedvű, cinikus, ám gyaníthatóan a legreálisabb befejezés elé állítja hősét ebben a jó kis filmben. (Bővebben)

Üdítőbb, frissebb fuvallat lehet a mai estében egy mai Könnyű nőcske (RTL II, 20.00), aki (Emma Stone) amúgy egy teljesen hétköznapi, átlagos lány, azonban egy fatális félreértésnek köszönhetően, hirtelen a helyi menő csávók (háemcsé, megvan?) sikerlistájának élére kerül, mint “levadászandó áldozat”, mármint szexuális értelemben. Naná, hogy szerelem lesz a vége…

A bakancslista (Viasat3, 21.00) című filmnek a megtekintése viszont ott kell legyen mindenkinek a bakancslistáján. A lélekemelő történet két főszereplője Morgan Freeman és Jack Nicholson, akik itt éppen halálos beteget játszanak, akik azért még nem teljesen adták fel (lásd a képen). E film a könnyedebb részén ragadja meg a könyörtelen elmúlás komor témáját.  (Bővebben)

A kilencvenes évek népszerű tévésorozatával, a Váratlan utazással népszerűvé vált kanadai Sarah Polley, több későbbi, olykor még el is ismert filmszerep után ezúttal messzebb merészkedik, amikor mindenféle fikciós narratíva nélkül, saját családi filmjeinek közszemlére tételével tárja nagyközönség elé saját családjának rendes esetben nem éppen kiteregetni való történetét, minek mélyén ott a kínos kérdés: ki is az ő édesapja tulajdonképpen? Igen érdekes kis darab az Apáim története (m2, 21.05). (Bővebben)

Dumas legendás regényalakjának, D’Artagnannak egy kissé rendhagyó jelenése a mai utolsó ajánlat. A Bertrand Tavernier által rendezett film a hős testőr eltitkolt lányának történetét meséli el. A D’Artagnan lánya (Duna, 21.05) címszerepében Sophie Marceau látható, ami önmagában elég, de azért jár hozzá kíséret is, Philippe Noiret személyében (aki az idős D’Artagnant alakítja).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.