Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Perry barátunk ajánlotta a minap a Szeretteink körében (HBO, 20.00) című filmet, melyet ma meg is nézhetünk. A történet egy fiatalemberről szól, aki nagy álmokkal hagyta ott a vidéki kisvárost, ahol született, hogy aztán néhány év múltán, oldalán várandós feleséggel visszatérjen oda – az ok édesanyjának súlyos műtéte. (Bővebben)

Az Életem értelme (Story4, 21.00) sok tekintetben hasonló történet. A drámában Meryl Streep egy rákban haldokló anyát alakít, akit lánya (Renée Zellweger – a képen) ápol áldozatosan, ígéretes karrierjét is feladva. A halál, illetve a reménytelen haldoklás ábrázolása mindig kényes feladat, ez a film sem képes megmaradni mindig azon a vékony mezsgyén, amit a jó ízlés szab – bár Carl Franklin rendező tisztesen próbálkozik, ez tény. Kifejezetten érdekes viszont az, ahogyan az áldozatvállalást, egy más, magasabb, távolibb cél érdekében a céljainkról való lemondást ábrázolja… Streep természetesen kapott egy Oscar-jelölést, de szerintem Zellweger jobban megérdemelte volna, akár a díjat is.

Az Ocean’s-sorozat második darabját valamilyen okból nem láttam (vagy csak keverem már a többivel), de a többit alapvetően bírom. Habkönnyű, szórakoztató baromság, sztárok lazulnak, agy zsibbad. Gondolom, ilyen az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét is. (Film+, 21.00)

Ugyanekkor a Fújd szárazra, édes! (Filmcafe, 21.00) egy hamisítatlan, ember- és életszagú angol komédia, ami egy vidéki fodrászverseny történetét meséli el imponáló szereposztásban, Alan Rickmannel, Natasha Richardsonnal, Hugh Bonneville-lel és Bill Nighyvel.

Mike Nichols rendezte Közelebb (TV2, 22.15) című szerelmi négyszög egy tipikus bulvárdarab (játszották nálunk is színpadon), a szó jó, egyszersmind rossz értelmében; egyben óriási ziccer a látványos jutalomjátékra olyan színészeknek, mint Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law vagy Clive Owen, akik élnek is az adódó lehetőséggel. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.