Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Vége az örömködésnek, vissza a kegyetlenbe. Jó hír, hogy legalább odakint tavasz van. A hal neve: Wanda (AMC, 20.00) a Monthy Python-csapat amolyan spinfoffja, hiszen John Cleese mellett Michael Palin is jelen van a filmben, a többiek viszont nem. Mintha a Beatlesből John és Ringo együtt játszana egy lemezen, ahol nincs ott Paul és George. Chapman, Idle, Jones és Gilliam helyett nyert viszont egy Oscart magának Kevin Kline, Tony Curtis lányáról (Jamie Lee Curtis) pedig kiderül, hogy bombanő. Angol humorú furcsa szajréfilm Hollywoodból. Sokan vannak, akik bármikor megnézik e filmet, én nem tartozom közéjük…

A cseppfolyós romantikára szomjazóknak viszont nem ússzák meg, mert a P.S. I Love You (SuperTV2, 21.00) mindent elpusztító csapás lesz a felhalmozott papírzsepi-raktáraikra: Holly (Hillary Swank) halott férjével (Gerald Butler) levelezik. Szívszaggató, padlógázzal rovázós romantikus komédia lesz ez, holnap reggel raktárakat feltölteni!

Engem ebből a mai felhozatalból talán egy kortárs (oké, 10 éves) magyar dráma fog érdekelni. Háy János drámája 1972-ben játszódik, a 2-es metró vonalát ebben az évben adták át, így mindenki ennek a csodájára jár. A vidéki ember döbbenten tekint a nagyvárosra, de ugyanakkor retteg is tőle. Nehéz azt elképzelnie, hogy megy át a vonat a Duna alatt; mi van, ha koszos lesz a tapéta, hogy lehet szarszagban fogat mosni, és egyáltalán miként lehet egy 40 négyzetméteres lakásban lakni? A Pityu bácsi fiát (m5, 21.10) a beregszászi színház és a Thália közös produkciójában Bérczes László rendezte, a főbb szerepekben pedig Trill Zsoltot, Szűcs Nellit és Tóth Lászlót láthatjuk.

A legjobb film ma viszont a Testvérek (Film+2, 22.55), ami egy remake, viszont ennek ellenére egészen jó kis mozi. Susanne Bier dán filmrendezőnő Testvéred feleségét… című kiváló filmjéből Jim Sheridan készített egy azzal azonos minőségű, csak az eredetiségét tekintve másodlagos jellegű alkotást. A sztori egyszerű a felszínen, a mélyben viszont mély: Sam (Tobey Maguire) katona, Afganisztánban szolgál, testvére Tommy (Jake Gyllenhaal) pedig éppen most szabadul a börtönből. Sam repülőgépét lelövik, s a tragikus hírre Tommy úgy gondolja, hogy neki, mint testvérnek muszáj megvigasztalnia Sam feleségét, Grace-t (Natalie Portman). Éppen nagyban vigasztalja, amikor beállít Sam… (A képen Tobey Maguire és Jake Gyllenhaal)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.