Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Anyák napjára mi más is lehetne az ajánlat, mint a Philomena – Határtalan szeretet (m5, 21.05). Stephen Frears 2013-ban négy Oscarra is jelölt életrajzi filmje tulajdonképpen Judi Dench (a képen) lenyűgöző jutalomjátéka. A fiatal korában megesett ír lány megható története szól az igaz katolikus hitről, annak értelmes, emberi gyakorlásáról, a hazaszeretetről, valamint az írek jellegzetes mentalitásáról is: zöld fű, fekete sör, határtalan lélek. (Bővebben)

Harcosabb verziónak természetesen ma is jöhet Erin Brokovich zűrös természete (m2, 21.10), amitől az Isten mentsen meg titeket, hogy a való életben is rátok találjon, mert okot adtok erre bőven (üzenet a “gépházba”). A filmben kitűnően alakítja a tenyeres-talpas, nagypofájú tramplit Julia Roberts, aki karján ülő gyermekeivel száll szembe a gaz, gátlástalan, kizsákmányoló és hazug kapitalistákkal, és ráadásul a végén még jól tökön is rúgja őket. Álom, álom itthon, de egyelőre ez van. Én még mindig kifejezetten imádom a filmet.

Vicceskedve pedig itt van az Állj, vagy lő a mamám! (Mozi+, 19.00), amiben a fiú (Sylvester Stallone) egy igazi, keménytökű Los Angeles-i zsaru, akinek sziszifuszi munkával kiépített szakmai tekintélyét percek alatt időzőjelbe teszi az őt a messzi New Jersey-ből meglátogatni érkező, tűzrőlpattant anyukája (Estelle Getty).

Wolfgang Petersen remek thrillerében, a Célkeresztben (Filmcafe, 21.00) Clint Eastwood alakítja azt a titkosszolgálati ügynököt, aki felelősnek tartja magát J.F. Kennedy dallasi meggyilkolásáért. A történet persze évtizedekkel később játszódik, Horrigan ügynök megkeseredett, morózus férfi még mindig az elnök szolgálatában. Mindennapi rutinmunkája során rájön, hogy az elnök életét egy agyafúrt, profi bérgyilkos (John Malkovich) veszélyezteti, kezdetben azonban nem nagyon hisznek neki…

A Pearl Harbor – Égi háború (Prime, 21.00) című 183 perces, Michael Bay által rendezett, igen patetikus háborús látványfilmből csupán annyira emlékszem, hogy piszok jól nézett ki, amikor az ismert történelmi jelentőségű napon (1941. december 7-én) a japán bombázók lebombázták a kikötőt, és a film végén biztosan lengett a magasban a csillagsávos lobogó is. Elnézést, Amerika, de erről nyilván Michael tehet.

Az Acélmagnóliákban (Duna, 22.00) sok dáma, köztük a gyönyörű Shelby (Julia Roberts itt is), annak határozott édesanyja, M’Lynn (Sally Field), Truvy (Dolly Parton), a szépségszalon tulajdonosa, Claire (Olympia Dukakis), a dúsgazdag özvegyasszony, a csípős nyelvű Ouiser (Shirley MacLaine) és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle (Daryl Hannah) gyűlik össze egy decens fodrászszalonban, mint szokásosan, hogy pletyi-pletyi, locsi-fecsi, mígnem egyikük váratlanul komoly bejelentést tesz… Vastagon felvitt festékrétegekben rajzolódik ki a filmben a vidéki Dél társadalomrajza, de benne a mély emberi dráma is.

Pénzcsináló (TV2, 23.40) viszont egy hajdani, nagyreményű baseball-játékosból legendás játékosügynökké avanzsáló férfi, immár feltétlenül valós története. Kvázi sportdráma, egy karriertörténet, amit Aaron Sorkin forgatókönyve, valamint Brad Pitt és a szegény Philip Seymour Hoffman próbál -szolid sikerrel- érdekessé tenni. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s