Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

A japán tésztaleves, a ramen rajongóihoz szól -mintegy vacsoraképpen- a japán kulinária egyik szegletébe kalauzoló, valamint a japán életre tanító, bölcs és okos filmek világába beavató Könnyes leves (eredeti címén The Ramen Girl – Film Mánia, 19.05), melynek főszereplője egy amerikai lány (Brittany Murphy), aki egy szakítás után magára maradt Tokióban, ahol kétségbeesésében munkát vállal a szomszédja, Maezumi (Toshiyuki Nishida), az idősödő mesterszakács és a felesége, Reiko (Kimiko Yo) éttermében. A férfi levese hatására Abby elhatározza, hogy beáll mellé tanulónak. Kitartóan dolgozik, annak ellenére, hogy az öreg állandóan kiabál és zsarnokoskodik vele. Idővel azonban a mester és a tanítványa megtalálják a közös hangot. Lélek épül, szív csordultig telik és holnap már keressük is a tökéletes, eredeti ramen receptjét.

1962-ben készült Luis Bunuel filmje, Az öldöklő angyal (Cinemax2, 20.30). A bizarr, abszurd, de ha tetszik, éppen hogy metszően reális történetben a spanyol polgárháború után hatalomra került burzsoázia ezúttal kifejezetten nevetséges bája mutatkozik meg: puccos társaság gyűlik össze egy operaelőadás után egyikük lakásán egy laza kis csevejre, ám egy idő után kiderül, hogy senki nem képes elhagyni a szobát… (Amúgy, ez az egyik kedvenc filmem, evör…)

A Vidocq (Film Mánia, 21.00) egyfajta krimi-fantasy, melyet a képregény-rajzolóból filmessé avanzsált Pitof művésznevű fickó rendezett féke- és eszevesztett fantáziával. Azóta a srác szépen beleszürkült a hollywoodi típusú filmcsinálók homogén masszájába, de azért amit ebben a filmben művelt (az akkor még nagyon francia) Depardieu-vel (a képen közepén), ahogyan megteremtette azt a züllött, bűzös fertőt, melyben Párizs (az idevágó művészettörténeti bizonyítékok szerint) leledzett a XIX. század közepén, az a rémisztő, borzongató aura mindenképpen megér egy (sőt, akár több) pillantást. (Bővebben)

Túszharc (SuperTV2, 21.00) egy valóságos eseményeken alapuló, izgalmas akciófilm Meg Ryannel, Russel Crowe-val és David Morse-zal. Egy amerikai cég olajmérnökét gerillák ejtenek túszul egy dél-amerikai országban. A cég hivatásos tárgyalót küld, aki profi módon el is kezdi a dolgát végezni, közben azonban a megbízó cég csődbe megy…

Tim Burton, bár tagadhatatlanul markáns, egyedi világot teremtő művésze a pop-kulturális paradicsomnak, azért volt néhány igazi ballépése is. A 2001-ben készült A majmok bolygója (Prime, 21.00) is ilyen. Hosszú, unalmas, lélektelen és előtte (és amúgy utána is) egyszer már jól meg is lett csinálva. Ettől függetlenül Mark Wahlberg rajongóit nyilván nem lehet eltántorítani a képernyőktől. (Bővebben)

A Csúcshatás (Cool, 21.00) című filmnek pedig egy ihlethiányban szenvedő író (Bradley Cooper) a főszereplője, aki tehetségtelenségét bizonyos, a címben említett hatást ígérő kemikália fogyasztásával próbálja kompenzálni. A szer hat, hősünk szárnyal, a földről azonban utánanyúlnak (Robert de Niro). A csúcshatás azonban -legalábbis a nézők számára- elmarad. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s