Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Szokásosnak mondható kedd. Délután Giro di Italia (ma Céfalu-Etna!), este BL-meccs… Persze, a Dutyi dilit (AMC, 19.50) is bármikor újranézhetjük, méghozzá vinnyogva-röhögve, pedig ez aztán tényleg egy olcsó, bombasztikus, seggrepacsi-poénokkal provokáló vígjátékok, de Gene Wilder és Richard Pryor kettőse zseniális. Amit művelnek, az a műfaj csimborasszója. Sőt, popocatepetlje.

De mi van akkor, Ha ölni kell (Mozi+, 21.00)? A Samuel L. Jackson által alakított férfi tíz éves kislányát két részeg férfi erőszakolja meg, mire az apa mindkettőt lelövi. Joel Schumacher filmjében az eset következményei bomlanak ki, hiszen mindez Délen történt, ahol a gyilkosság elkövetői fehérek voltak, a bosszúálló apa pedig fekete. Jackson mellett Matthew McConaughey és Sandra Bullock, ellenében pedig a nagyon rohadt Kevin Spacey. A történetet John Grisham, a tárgyalótermi drámák specialistája írta, tehát biztosak lehetünk abban, hogy meg is van írva, de azért hagy némi gondolkodni valót bennünk erre a mai estére, már úgy erkölcsileg-etikailag…

Annette Bening a First Lady és Michael Douglas az elnök az Aaron Sorkin (Az elnök emberei-sorozat) tollából született Szerelem a Fehér Házban (Story4, 21.00) című romantikus komédiában, amibe értelemszerűen bármikor újra belefeledkezhetünk. (Martin Sheen itt még csak samesz).

A Nők (SuperTV2, 21.00) című vígjátékot viszont én nem láttam még (vagy csak nem emlékszem rá). Ahogy nézem, nők nevetnek benne saját magukon, hiszen írója-rendezője (Diane English és Claire Booth Lice, illetve Diane English), valamint főszereplői (Meg Ryan, Annette Bening – itt is, Eva Mendes, Candice Bergen, Carrie Fisher, Bette Midler és még sokan mások) mindannyian nők – és a film forgalmazója sem állít mást, mármint az önmagukon nevetést. (A képen Meg Ryan és Annette Bening)

Az utóbbi években egyik kedvenc színházi élményem volt Szergej Medvegyev Fodrásznő (m5, 21.10) című darabja, melyet az orosz színházi guru, Viktor Rizsakov rendezett Debrecenben, 2011-ben. Rendkívül energikus, látványos, akrobatikus és dinamikus előadás, ami emellett még szórakoztató is – nem tudom, képernyőn mennyire hat, színházban hatott. A Beregszászról indult, Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila, Tóth László által fémjelzett csapat egyik csúcsteljesítménye ez az előadás, mindenféle értelemben.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Baán Irén szerint:

    Maradok az M5-nél, az UNIVERZUM sorozat mai filmje Dzsingisz kánról szól. ( Érdekes újdonság volt a tegnapi Dákini című dokumentumfilm is.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s