Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Nézhetjük Az árulót (AMC, 19.55), egy amolyan “Jack Bauer-i“, terroristás thrillert (tehát nem biztos, hogy másfél óráig elengeded a fotel karfáját…), mely az FBI köreiben megbúvó, címbeli tulajdonságokkal bíró figuráról, valamint Amerikában buszokat robbantani készülő arab terroristákról szól. Főszerepben Guy Pearce, Don Cheadle és Jeff Daniels.

A romantikus alternatíva A szerelem üstököse (Film Mánia, 21.00), mely “egy kozmikus szerelem párhuzamos univerzumokon átívelő történetét meséli el. Dell (Justin Long) és Stephanie (Emmy Rossum) különös kapcsolatában a tér is az idő relatív, egymás iránti érzéseik azonban erősebbek a fizika bármely törvényénél.” Passzolom amúgy, nem láttam.

Eközben a Fogadom (Prime, 21.00) című romantikus dráma arról szól, hogy van egy szerelmespár, melynek női része (Rachel McAdams) egy autóbaleset következtében kómába esik, s amikor magához tér, olyan amnéziában szenved, hogy nem ismer meg senkit, még szerelmét sem. A férj (Channing Tatum) azonban keményen küzd, hogy újra megismertesse, megszerettesse magát hajdani szerelmével. Jaj nekem. Nekünk.

Minden idők legilyenebb, legolyanabb, sőt, legamolyanabb tévésorozata volt David Lynch és Mark Frost Twin Peaks című szériája. Hisztérikus reakciókat váltott ki a nézőkből annak a bizonyos Laura Palmer meggyilkolásának körülményeit feltáró történet, egyesek rajongtak érte, míg mások akár az alkotók likvidálására is hajlandóak lettek volna: egy biztos, hogy keddenként (vagy csütörtökönként) az utcák kiürültek, amikor felhangzottak Angelo Badalamenti emblematikus harmóniái. Ma kezdődik a harmadik évad (lásd a képen), egyből két résszel: Twin Peaks 2017 (HBO, 22.00/23.00)

Persze, ugyanilyen szuperlatívuszokban lehet beszélni a Játszd újra, Sam!-ről is (Duna, 23.10), melyben Allan Felix filmkritikus (Woody Allen) betegesen rajong Humphrey Bogartért, miközben felesége (Diane Keaton) válni akar tőle. Szintén klasszikus.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.