Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Semmi… Ha mindenáron tévében szeretnénk filmet nézni, és sóherek vagyunk előfizetni valamelyik fizetős filmcsatornára, akkor ma este nézzük meg A mandzsúriai jelöltet (Paramount Channel, 21.00), a napokban elhunyt, komoly szakmai tekintélyű Jonathan Demme 2004-es drámáját, mely az utóbbi években nem igazán fordult elő magyar csatornákon. Én sem láttam még ezt a remek szereposztásban készült filmet, mely Richard Condon regénye alapján készült, illetve annak 1962-es filmes adaptációjának a remake-je. Az ismertető szerint “Bennett Marco kapitány (Denzel Washington) és Raymond Shaw őrmester (Liev Schreiber) együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak (Meryl Streep – a képen Denzel Washingtonnal) a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.” Meglátjuk, ha még nem láttuk.

Elsősorban azok figyelmébe ajánlanám Scarlett Johansson mai tanácsait, amit az Egy bébiszitter naplója (SuperTV2, 21.00) című romantikus komédiában hoz tudtunkra, akik vagy akiknek hozzátartozói éppen nem találnak munkát friss diplomásként, viszont irigykedve nézik azokat, akiknek viszont látszólag sikerült az élet.

A Nincs alku (Mozi+, 21.00) című, igen feszült túsztárgyalós drámában viszont a Samuel L. Jackson által alakított zsarut vádolják gyilkossággal és sikkasztással, természetesen igaztalanul, aki emiatt érzett jogos felháborodásában túszul ejti közvetlen kollégáit. A helyzet feloldására a szomszéd körzetből hívnak egy hivatásos túsztárgyalót (Kevin Spacey), aki fel is veszi a dolgok fonalát, azonban ugyanarra a következtetésre jut, mint a túszejtő: valakik csak rá akarják kenni a dolgot. Ez viszont biztosan egy húzósabb darab.

Éjszaka nézhetjük például John Madden kissé döcögős, de azért még bőven érdekes MOSZAD-os kémkrimijét, Az adósságot (SuperTV2, 23.20) is, mely nagy részben Budapesten forgott rengeteg hazai (magyar) színész statisztálásával és Helen Mirren főszereplésével. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.