Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ismét láthatjuk Denzel WashingtonIdőzavarban (AMC, 20.00), aki még mindig egy floridai kisváros seriffje. Ez a film ugyanaz a film, ami egy időben majd minden héten lement, de amit lehet, hogy éppen ezért nem néztük meg sohasem… Viszont a mai talán pont alkalmas időpont erre a tisztességes, becsületes, középszerű, de azért még bőven nézhető, izgalmas krimire. Egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben felfejtett szálak igen messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a seriff közvetlen közelében erednek.

Micsoda csapat (Paramount Channel, 21.00) tulajdonképpen egy feminista sportkomédia, melyben bevállalós hölgyek (pl. Geena Davis, Madonna, Lori Petty, és még sokan mások) csapnak bele a lecsóba. Bizonyos világháborús okok miatt elfogytak a férfiak az amerikai baseball-bajnokság csapataiból, ám the game must go on, és az otthon maradt sánta, béna, nyomorék, alkalmatlan, tápos, hadirokkant stb. férfiaknak baseball nélkül nincs életük. Egy vad ötlettől vezérelve azonban azt találják ki, hogy a hiányzó posztokat vállalkozó kedvű, ám a baseballhoz semmit nem konyító csajokkal töltik fel, ami értelemszerűen bőven tartalmaz előre nem látható buktatókat. Vicces lesz a film, egyben megható.

Korrekt film A Lyon-i banda (Film+2, 21.00) is, mely a Lyoniak nevű, a hetvenes években tevékenykedő francia bűnbandának “igaz” története, tekintve, hogy nem akárki, hanem Edmond ‘Momon’ Vidal, a banda fő szervezője és vezetője által megírt regény alapján készült, Olivier Marchal -szintén korrekt- rendezésében. A film és a regény hitelességét csak kevéssé árnyalja, hogy a valóságban Momon nem a vezetője, csupán utolsó, egyedül életben maradt tagja volt, így viszont már azt mond el róla, amit és ahogy akar… A film azonban, Gérard Lanvin (Momon) és Tchéky Karyo (Serge, Momon barátja, a banda másik vezetője a filmben) főszereplésével tudja mindazt, amit a nagy hollywoodi gengsztertörténetek tudnak. (Bővebben)

Victor Hugo klasszikusát, A Notre Dame-i toronyőrt (Story4, 21.00), pontosabban, annak 1995-ös filmváltozatát nem emlegetjük túl sokat mostanság. Amióta írom ezeket a tévéajánlókat (tehát vagy 7-8 éve éve), szerintem még nem láttam műsorban Michael Tuchner 150 perces (minisorozat-formátumban is fellelhető) dolgozatát, pedig Quasimodót, a torz arcú, púpos, ám menthetetlenül szerelmes toronyőrt Anthony Hopkins alakítja (lásd a képen), nyilván a tőle megszokott intenzitással. Természetesen, a tragikus szerelmi történet mindenképpen ajánlandó penzum, már csak a benne kulcsmomentumként megbúvó a másság kontra csőcselék aktualitása miatt is.

Gyakorolhatjuk azonban a helyes ritmusú szívmasszázst is, hiszen jön az Életben maradni (Stayin’ Alive) (m3, 21.20), az ezért Oscar-jelölést begyűjtő John Travoltával, valamint Cynthia Rhodesszal és Finola Hughuesszal.

Késő estére elképzelhető még az Ízek, imák, szerelmek (TV2, 22.10), egy alapvetően csajos film, mely szinte érzéki módon nyúl az inkább negyvenes korosztályt jellemzően érintő “na, most akkor eddig megvolnánk, de merre, s hogyan tovább?” problémához. Julia Roberts ezúttal elviselhető, Javier Bardem viszont félisten, punktum, vita nincs. Rajtuk kívül a mellékkarakterek, az ízléses magazin-fényképezés (a Bali-szigeti rizsmezők, a nápolyi pizza, stb.), valamint a banális, de éppen ezért eredeti és igazolhatóan hiteles lelki és érzelmi fordulatok miatt is lehet szeretni ezt a mozit.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.