Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Azt nem mondom, hogy a főnyereményt nyerjük meg Nicolas Cage-el, aki ezúttal a Sorsjegyesekben (Paramount Channel, 21.00) adja James Stewart állandó reinkarnációjaként a végletekig tisztességes, kiscserkész-erkölcsű, megbízható zsarut (férfit, családapát, stb.), akit egy nap mégis megkísért a szerencsétlenség: a kávézóban, ahol minden reggel elkölti reggelijét, ezúttal nem tudja honorálni a csinos pincérnő (Bridget Fonda) munkáját, mert nincs nála elég készpénz. A hölgy ráadásul különösen rossz napot fogott ki, link pasija az éjszaka zsebelte ki. A jó zsarunál azonban van egy kitöltött lottószelvény, így adja magát az ötlet, hogy felajánlja a hölgynek, hogyha nyer vele, a nyereményt megfelezik. Természetesen, a szelvény számait kihúzzák, a nyeremény pedig négymillió dollár. Ezzel így önmagában semmi baj nem lenne, legfeljebb egy film sztorijának lenne karcsú – a jó zsarut azonban otthon pénzéhes, zsörtölődő rossz felesége (Rosie Perez) várja, aki tudja, hogy a férje nyert. Így egy bájos és tanulságos romantikus komédia kerekedik ki ebből a kínos szituációból.

Woody Allen sötét, ködös londoni korszakának remek, szórakoztató és elbűvölő Match Point-jában (m5, 21.10) jó pasik lesznek szerelmesek jó csajokba (a képen Jonathan Rhys-Meyers és Scarlett Johansson), azonban és természetesen, baromira nem megy semmi sem flottul…

A Coen-testvérek állítják, hogy A félszemű című westernjükben (erről bővebben itt) Charles Portis 1968-as azonos című (True Grit) regényéhez nyúltak vissza, nem pedig simán lemásolták annak egy évvel későbbi, Henry Hathaway által rendezett és John Wayne címszereplésének Oscart is hozó első filmadaptációját, mely szintén A félszemű (m3, 21.25) címet viselte. A vicc és a tanulság kedvéért, ma alkalom nyílik összehasonlítani annak kulcsjeleneteit a Coenék filmjével (már, ha emlékszünk még rá 🙂 ).

Sir Anthony Hopkins ma egy idősödő CIA-ügynököt alakít a Rossz társaság (Duna, 22.25) című krimiben, aki önnön figyelmetlenségéből fakadóan elveszti társát, egy fontos akció közben. Társának azonban van egy ikertestvére (Chris Rock), aki jelenleg jegyüzérkedésből és alkalmi DJ-ként dolgozva tartja fenn magát, csillogó intelligenciáját a snell sakkpartikban éli ki a téren… Az öregnek nincs más választása, a lehetetlent kell megvalósítania: a szabadszájú, szakadt punkból kifogástalan titkosügynököt kell faragni, méghozzá kilenc nap alatt… (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

  1. BiaBaba szerint:

    Cage-dzsel, says the grammarnazi. Egyébként a fentiek közül a a Match point a legjobb — nem Dosztojevszkij, de igyekszik.

    • efes szerint:

      Az Cage-dzsel hülyén néz ki. 🙂 Sosem fogom úgy írni. 🙂 Dosztojevszkij lejárt lemez, egyébként sem filmes műfaj, a Match Point viszont szerintem benne van minden idők legjobb 5 Woody Allen-filmje között. Scarlett ebben a filmben a legcukibb, egész eddigi pályafutását nézve. Csütörtök tegnap volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s