Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Tipikus pénteki szafaládé. Ha mégis a tévézős filmnézés mellett döntenénk, akkor először Egy becsületbeli ügyben (AMC, 19.15) nézhetjük meg Jack Nicholsont, ezúttal egy nagymenő tábornok, egy igazi pökhendi, arrogáns köcsög szerepében. Szerencsére, jön Demi Moore és Tom Cruise, akik jól letörik az arcát. Az amerikai tengerészgyalogosok között játszódó izgalmas, ám komoly, mély gondolatokat is felvető bírósági drámát Aaron Sorkin írta – nyilván ezért is remek mozi.

Viszont a Ne nézz vissza! (Film Mánia, 21.00) című thrillert semmiképpen ne nézd meg, ha kedves az életed, de még akkor se, ha esetleg Monica Bellucci-n vagy Sophie Marceau -on szívesen legeltetnéd a tekinteted… (Bővebben)

A Szemfényvesztők (Cool, 21.00) viszont már nyilván a könyökünkön jön ki, de ha mégsem, akkor ma van itt a lehetőség hogy pótoljuk: egy szó szoros értelmében bűbájos történet ez, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. Elég komoly a lineup: Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson… (Bővebben)

V, mint vérbosszú (Viasat3, 21.00) című film a Mátrixot is jegyző Wachowski-testvérek műhelyéből került ki. “(…) egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. “Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud” – üvölti a gonosz kancellár.” Hmmm…

A Szerelem a végzeten (FOX, 21.55) című romantikus komédiában viszont Kate Beckinsale lesz a partnere a kisfiúsan sármos John Cusacknak (lásd a képen). Mit is mondjak erről filmről? Milyen veszélyekre hívhatnám fel kegyes figyelmeteket? Talán, hogy vigyázzunk nagyon a kesztyűnkre? (Bővebben)

Egy jó ötlet kissé elpuskázott lehetősége ugyanekkor a Nyolc tanú (SuperTV2, 23.00) című film. Pete Travis rendező egy fiktív elnökgyilkosságot kíván nyolc különböző szemszögből elmesélni, aminek akciórészét viszonylag ügyesen meg is oldja, a neves színészi gárdával azonban sajnos nem igazán tud mit kezdeni (a szabadjára engedett színészek pedig szokás szerint, irtózatos ripacskodást rendeznek). Ráadásul ahogyan tisztul a kép, a film is menthetetlenül belesüllyed a középszerbe. Kár érte – de megtekintésre mégis érdemes ez a darab.

Mondjuk, a mostanában divatos idegenellenes pánikhoz pompásan passzol a dél-afrikai Neill Blomkamp annak idején igen nagy feltűnést keltett District 9 (Film+, 23.10) című sci-fije, mely talán bizonyos új aspektusokat is nyithat az erre eddig nem nyitott agyakban. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s