Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

…hát Tom Cruise-t, például. Addig is azonban először Matthew McConaughey-t, aki a Michael Conelly-regényből adaptált Az igazság ára (RTL II, 20.00) című izgalmas tárgyalótermi dráma főszerepét alakítja. A film amúgy azzal a meglehetősen kényelmetlen kérdéskörrel játszik el, hogy mi van akkor, ha a vádlottról (Ryan Philippe) biztosan tudja az ügyvédje (őt játssza Matyi), hogy ártatlan és meg is tesz mindent ennek bebizonyítására, a vádnak azonban olyan megdönthetetlen, bár nyilvánvalóan hamis bizonyítékai vannak, hogy a vádlottat elítélik? Illetve, mi van akkor, ha az ügyvéd tudja, hogy bűnöst véd, de mégis mindent el kell követnie felmentéséért? (Bővebben)

De már jön is a Top Gun (Duna, 20.30), végre az itt még igen hamvas Tom Cruise-zal, a cukifiúval (lásd a képen), aki ugyebár renitens vadászpilóta ebben a filmben, aki úgy hasítja az eget, hogy közben rózsaszín szívecskék szállnak utána…

A holnap határa (Film+, 20.50) a mai következő Tom Cruise-film, egy sci-fi akció, mely azonban nem igazán szól többről, minthogy Tomi újra legyőzi a nagy, gonosz Xenut, s a végén övé a fele királyság és a királylány is (aki nyilván feltűnik majd a történetben). Az általam érthetetlenül, egyesek által revelációkén körberajongott dramaturgia sem több a Doom, Duke Nukem és más FPS-játéknál ismeretes “örökélet-kód” által kínált lehetőségek viszonylag kreatív kihasználásánál: így tényleg látványosan meg lehet oldani bármilyen konfliktust, mármint így, a mesékben. Addig kelek újra életre, míg meg nem oldom a problémát, ergo, nem teljesítem a pályát. NEM kaland ez így egy komoly embernek.

A Mission Impossible utolsó részét, a Titkos nemzet (SuperTV2, 21.00) címűt viszont még én sem láttam (bár lehet, hogy csak én nem láttam… 😀 ), azonban semmi kétségem nincs, hogy ez is éppen olyan lesz, mint amilyenek az előbbiek is voltak: látványos, izgalmas akciófilm, melyben Tom Cruise esik, kel, fut, lő, repülőbe kapaszkodik, stb. De mára ennyit róla.

A bakancslista (Viasat3, 21.00) című filmnek a megtekintése viszont ott kell legyen mindenkinek a bakancslistáján. A lélekemelő történet két főszereplője Morgan Freeman és Jack Nicholson, akik itt éppen halálos beteget játszanak, akik azért még nem teljesen adták fel. E film a könnyedebb részén ragadja meg a könyörtelen elmúlás komor témáját.  (Bővebben)

Az általam ismeretlen Vékony jég (Galaxy, 21.00) sztorija annyira hogyismondjamcsakmilyenizé, hogy kifejezetten érdekel: “Mickey Prohaska (Greg Kinnear), a kispályás biztosítási ügynök a nagy fogásról álmodozik, amely végre megadná neki a kezdőlökést ahhoz, hogy háta mögött hagyja a fagyos Wisconsint. Azonban Mickey ravasz terve egyik pillanatról a másikra dől dugába, mikor egy lobbanékony lakatos (Billy Crudup) kiveszi a kezéből az irányítást, és ezzel a tét is sokkal magasabb lesz, mint valaha is gondolta volna.” Ott van azonban még valahol Alan Arkin is, tehát – a színészek jók. Ennyi biztos.

A Peacemaker (Duna, 22.25) című atombomba-rablásos piff-puffban Nicole Kidman alakítja az atommag-hasadáshoz értő tudóst, George Clooney pedig a szuperkommandóst. Nem tudom, nekem ez annyira rosszul hangzik, hogy a film lehet, hogy pont ezért lesz vicces… (Állítólag láttam már, mert lepontoztam 5/10-re, de nem emlékszem belőle az égadta világon semmire.)

A Lopott szavak (Cool, 23.00) című thrillerben egy író arról ír egy regényt, hogy egy író talál egy kéziratot, amit kicsit átírva a saját nevén jelentett meg regényként, melyben egy író ellop egy regényt. Vagy valami ilyesmi… 🙂 Nem bírtam még végignézni. (Főbb szerepekben: Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid)

Az Ígéret földje (RTL II, 23.20) című drámában a nagy, gonosz, csúnya palagázkitermelő tröszt rámenős, cinikus ügynökei (Matt Damon és Frances McDormand) egy elszegényedő kisváros farmerei alól vásárolnák ki földjüket a valódi ár töredékéért, de a pasast rabul ejti a hely, és a helyi tanítónéni (Rosemarie DeWitt) bája és szépsége, és közben rájön, milyen rossz céget szolgált eddig… Vaskos zöld propaganda, mondanám, ha alapvetően nem értenék egyet a film üzenetével. De ahogyan Gus Van Sant tálalja azt… Nos, az minimum zavarba ejtő, és akkor a legfinomabban fogalmaztam. 🙂

Ne szólj száj!-ban (SuperTV2, 23.45) ezalatt Michael Douglas egy gyermekpszichiátert játszik, akit egy igen betegnek tűnő, katatón, magába forduló, kommunikációképtelen lány (Brittany Murphy) kezelésével bíznak meg. A lány azonban tud valamit, amit a dokinak ki kell szednie belőle, különben időközben elrabolt kislányának komoly baja eshet. Satöbbi – nézhető thriller ez, se több, se kevesebb.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.