Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Balett-témájú a ma már musical-formátumban is hódító Billy Elliot (Paramount Channel, 21.00) története, Stephen Daldry 2000-ben bemutatott megkapó filmje. Billy (Jamie Bella képen) egy északkelet-angliai Durham egyik bányászközösségébe született, ahol minden férfi (apa és báty) bányász, anya már elment, a nagyi pedig súlyosan agyérelmeszesedéses. Apa Billyt természetesen boxra járatja, hogy legyen belőle férfi, azonban a srác lopva a szomszédban pipiskedő balettezők felé kacsingat – sokkal jobban érdekli a tánc, mint az ökölvívás. Kap is egy óriási sallert, miközben edzés közben a tüllszoknyákat bámulja. A balettoktató nő azonban észreveszi Billy érdekélődését a balett iránt, és kiderül az is, hogy a srác istenáldotta tehetség. Tadada, tadada, tadada, a továbbiakban arról szól a film, hogy lesz-e balett-táncos Billyből, vagy sem, és el tudja ezt fogadni az alapvetően munkás- és bányásztradíciókat követő család, vagy sem. (Bővebben)

Ugyanekkor négy, enyhén, de inkább fokozott mértékben romos tata, azaz Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline, mintegy utolsó nekirugaszkodásként, mulattírozni megy Las Vegasba a Last Vegas (Film+, 20.50) című kabaréban, amely ugyan nem sokkal érdekfeszítőbb történet, mint egy telefonkönyv, mégis megnézte már több Magyarországnyi közönség. (Bővebben)

Mivel fizikailag nem mi éljük át, érdekes, tanulságos lehet a Cserbenhagyás (Galaxy, 21.00) című filmdráma is, melyben Terry George rendező egy tragikus végű, de teljesen banális cserbenhagyásos balesetet dolgoz fel a létező összes szemszögből, kitűnő színészek (Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, stb.) segítségével.

Az Erőszakos múlt (Mozi+, 21.00) viszont David Cronenberg filmje, bár már nem közelíti meg a kanadai mester korábbi kultuszfilmjeinek (Karambol, Meztelen ebéd, stb.) színvonalát. Bár azért ez is egy korrekt, még emészthetően moralizáló krimi-thriller, Viggo Mortensennel és Ed Harrisszel – a téma a jogos ön- és vagyonvédelem.

De mi van akkor, Ha ölni kell (Cool, 23.00)? A Samuel L. Jackson által alakított férfi tíz éves kislányát két részeg férfi erőszakolja meg, mire az apa mindkettőt lelövi. Joel Schumacher filmjében az eset következményei bomlanak ki, hiszen mindez Délen történt, ahol a gyilkosság elkövetői fehérek voltak, a bosszúálló apa pedig fekete. Jackson mellett Matthew McConaughey és Sandra Bullock, ellenében pedig a nagyon rohadt Kevin Spacey. A történetet John Grisham, a tárgyalótermi drámák specialistája írta, tehát biztosak lehetünk abban, hogy meg is van írva, de azért hagy némi gondolkodni valót bennünk erre a mai estére, már úgy erkölcsileg-etikailag…

Ezalatt az Elveszett (RTL II, 23.00) című izgalmas thrillerben a kissé bizarr szépségű Amanda Seyfried alakít egy lányt, aki munkából hazatérve azt veszi észre, hogy testvére eltűnt a lakásukból. Mivel egy évvel korábban őt is elrabolták már egyszer, az a meggyőződése, hogy testvére is emberrablás áldozata lett – azonban senki nem hisz neki…

Jackie Chan viszont öregszik. Ma már akár arra is kész, hogy komoly filmhez is adja nevét, arcát és pénzét… Az általa rendezett és főszerepelt 1911 (RTL Klub, 23.15) című történelmi dráma (!) Kína polgári forradalmának történetét meséli el látványosan és izgalmasan, melynek során a nép Szun Jat-szen vezetésével végett vetett a császárság korának.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s