Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Először a Csak barátok (AMC, 20.15) című romantikus komédia boncolgatja azt az örök kérdést, miszerint létezhet-e barátság fiú és lány között? Nem tudományos hitelességű kutatások szerint, valamilyen okból a lányok szerint igen, a fiúk szerint nem. Persze, mindkettő a másikat akarja, de míg rendszerint a fiúnak EZ a lány tetszik, a lány általában AZT a fiút akarja. Nem ezt, akivel ebédelni, fagyizni, vásárolni jár, akivel minden titkát megosztja, hanem azt, akinek feszes fenekére kacsint a gimi összes csaja, aki a menő csávó a suliban. Kimondhatatlan katasztrófa ez a “barát státusz” a langymeleg és rózsaszín tétlenségében leledző kamasznak. Főleg, ha kövérkés, félénk, igazi vesztes típus, a menő csávók céltáblája, a nyuszi sapkával/sapkátlan. Aztán telik múlik az idő, s a kövérkés bénaságból Ryan Reynolds lesz, akire Anna Faris, vagy Amy Smart már egészen másként rebegteti hosszú szempilláit (lásd a képen)… (Bővebben)

Az annak idején -1977-ben- meglepetésszerűen Oscar-esőben részesített Rocky (Film+, 21.00) a bokszfilmek non plus ultrája. Biztos, hogy nem a legjobb ökölvívás-témájú film, de hogy a legnépszerűbb, abban szerintem nincs vita. Sylvester Stallone e filmmel futott be igazán, ebben püföli az azóta közhellyé nemesedett hűtőházi jelenetben a fagyott félmarhákat, és ebben fut fel a Philadelphiai Művészeti Múzeum (Philadelphia Museum of Art) lépcsőjén. Amúgy irtózatosan patetikus, túlheroizált giccs – ám egyben imádni való pop-kulturális ikon is.

Ajánlott színházi konzerv Georges Feydeau fergeteges bohózata, amit Hamvai Kornél modernizált igen sikeresen. A hülyéjét (m5, 21.05) Réthly Attila rendezte 2014-ben Szombathelyen, főbb szerepekben pedig Nagy Cilit és Formán Bálintot láthatjuk. Ismerjünk meg tehetséges vidéki színészeket!

Később A Kulcsfigura (Filmcafe, 21.50) című krimi alkotói mintha kicsit sokat vállaltak volna magukra… Talán elég lett volna egy remek drámára maga az alapötlet, melyben a hajdani, főiskolás hokibálvány (Joseph Gordon-Lewitt), egy baleset következtében elfelejt emlékezni, és élete további részét kétbites munkakörben, a társadalom perifériáján kénytelen leélni. Egyetlen segítsége a lakótársa, egy vak férfi (Jeff Daniels). Ebben a szituációban bőven van annyi lehetőség, amennyi egy jó filmhez kell – de hogy miért kellett ezt egy kissé közepes bankrablós történetté variálni? Vagy miért éppen így? Nem értem.

Egy Brett Easton Ellis-adaptáció Az informátorok (Film+2, 22.50), sok híres színésszel (Kim Basinger, Billy Bob Thornton, Mickey Rourke, stb.), amiért annak idején én valamiért azonban kevésbé lelkesedem. A film sem tetszett igazán, de az irodalmi alapanyagtól sem estem hanyatt… De azért szólok, hátha, valaki… Elkényeztetett gazdag kölkök, köcsög, befolyásos szülőkkel a hátuk mögött mindent megengednek maguknak.

John Curran Stone (Film+, 23.20) című mozija lassan építkező dráma, mely a bűn, a bűnhődés, a hit és az erkölcs kérdéseit feszegeti, két remek színész (Robert De Niro és Edward Norton) visszafogott remeklésével. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.