Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Az Órák, azaz Hours (AMC, 20.10) nem azonos Stephen Daldry melankolikus (és igen csajos) Az órák (The Hours) című filmjével, és szintén nem rossz film. A történet egy akciódráma, melyben a tragikus sorsú Paul Walker alakítja azt az apát, akinek várandós felesége a Katrina hurrikán tombolása alatt életét veszti. Azonban az időközben bravúrosan megmentett csecsemő élete is veszélyben forog, amikor a hurrikán miatt a kórház áramszolgáltatása is felmondja a szolgálatot, ráadásul még árvíz is fenyeget.

Nem éppen friss, de ettől még bőven aranyos kis vígjáték A pénz nem boldogít (Paramount Channel, 21.00), melyben Kirk Douglas alakítja azt a nagypapit, akit szerető családja vesz körül, és elhalmozzák szeretetükkel, s aggódva figyelik élete utolsó éveit. A nagypapi azonban virgoncabb, mint sok harminc éves ficsúr (lásd a képen Olivia D’Abóval), de ami a nagyobb baj, hogy az örökséget sem azoknak szánja, akik szerint ahhoz vér szerint minden joguk megvan. Love will be the message.

A Fék nélkül (Filmcafe, 21.00) a nagyvárosok utcai gerillái, a fék nélküli fixikkel bemutatott hajmeresztő mutatványokkal járó munkájukat végző biciklis futárok világában játszódik. Az életveszélyes sport/munka/életforma lényege, hogy a kézbesítendő küldemény minél gyorsabban célba érjen a közlekedési dugóban fuldokló nagyvárosban, nem mellesleg azonban a virtus is csábítja ezeket a hiperlaza adrenalin-junkie-kat. Joseph Gordon-Lewitt alakítja az amúgy elég egyszerű történet főszereplőjét, akinek egy alkalommal olyan csomagot kell kézbesítenie, amire olyanoknak is fáj a foguk, akik nincsenek feltüntetve címzettként. Az üldözési jelenetek azonban frenetikusak.

A kék szoba (Film+2, 21.00) több párhuzamos szálon futó történetében egy sor rossz sorsú, tragédiával és egyéb nehézségekkel sújtott ember kap nem várt ajándékot karácsony napján. Remek színészek, mint Eddie Redmayne, Forest Whitaker, Ray Liotta, Jessica Biel egy okos kis filmben.

Akad mára még egy Banki meló (Film+, 21.00) is, ami egy pöpec bankrablós szajréfilm Jason Stathammel, a legintellektuálisabb arcú akciósztárral.

Mit tehet egy hajdan sikeres hollywoodi forgatókönyvíró, ha nem jut semmi értelmes dolog az eszébe? Ír egy filmet egy hajdan sikeres hollywoodi forgatókönyvíróról, akinek nem jut eszébe semmi… A Múzsa csókja (Story4, 21.00) lesz például az eredmény, Albert Brooks írta, rendezte és főszerepli, míg Sharon Stone játssza a címszerepet. (1999-et írunk ekkor.) Mellékesen láthatjuk fél Hollywoodot is, saját önazonosságában, Martin Scorsese-től James Cameronig.

Késő este jön sokadjára A pankrátor (Film Mánia, 22.40), Darren Aronofsky méltán díjazott drámája, mely egy lecsúszott pankrátor (Mickey Rourke) talpon maradásért folytatott küzdelmét mutatja be kíméletlen szenvtelenséggel, ám megejtően szép, tiszta, férfiasan őszinte romantikával. Alapvetően pasimozi ez, de a csajok is szerethetik. (Bővebben)

Megmenthetjük azonban Ryan közlegényt is a Ryan közlegény megmentése (Duna, 23.05) című, nagy lélegzetű és igen látványos háborús eposzban, Spielberg Pista bácsi Oscar-hegyekkel jutalmazott filmje által.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s