Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

2013 legjobb filmjének járó Oscarját kapta Az Argo-akció (RTL II, 20.00), Ben Affleck (a képen középen) filmje, mely az amerikai hírszerző ügynökség (CIA) belügyeibe avatja be a nézőt, egy közelmúltbéli mentőakció történetének elmesélésével. (Bővebben)

Amennyiben dögmeleg volt ma, jól fog esni a Kutyahideg (RTL Klub, 20.00) is. Ez egy izgalmas családi kalandfilm, sok hóval, jéggel és cuki kutyákkal. A való világban tragikus sorsú Paul Walker alakít a történetben egy tudóst, aki egy vihar miatt kitelepítendő antarktiszi bázison teljesít szolgálatot, aki inkább az ebek harmincadjára magukra hagyott szénhúzó kutyákat választja a biztonságos meleg menedék helyett.

16 utca (AMC, 20.00) nem távolság földrajzi értelemben, ám mégis végtelen hosszúságúnak tűnő tortúra Bruce Willisnek. A film ugyanis annak az amúgy rövidke utazásnak a története, amit a Willistől megszokott eszköztelenséggel alakított zsarunak kell megtennie egy komoly bűntény nagypofájú koronatanújával (Mos Def). Aztán persze, semmi nem olyan egyszerű, mint tűnik elsőre – Willis pedig zabos, mert kialvatlan, másnapos és amúgy is a töke tele van az egésszel. Amúgy a film nézhető, masszív középszer.

Az Angelina Jolie és Johnny Depp főszereplésével készült Az utazó (SuperTV2, 21.00) című akció-thriller ugyan elég gyenge film, ráadásul Depp is olyan alkoholtól felpüffedt pizzaképpel jelenik meg benne, hogy simán elhiszek róla bármilyen bulvárpletykát… De Velence, mint helyszín csodás. A film azonban így csak amolyan nosztalgikus képeslapként működik.

Egyszerű lenne lecsapni a legyet annyival, hogy ellopott idő megnézni ezt a mai Lopott idő (Mozi+, 21.00) című scifi-thrillert, de mint sokszor, a helyzet most sem ennyire szimpla. Az idő pénz, mint tudjuk, the time is money. A korábban is igen karakteres filmekkel előálló Andrew Niccol író-rendező e gondolat köré fűzte fel e történetet, melyben az az alapszituáció, hogy bizonyos genetikai hókuszpókuszoknak köszönhetően, a közeli jövőben az emberiség nem öregszik tovább 25 éves koránál, s az ezentúl megélendő perceket, órákat, éveket, optimális esetben akár évmilliókat, a mi általunk ismert pénzhez hasonlóan, egyfajta sajátos technikával adják-veszik. Akinek elfogyott az ideje, annak kampec. Akinek kevés van, az mindenhová rohan, aki pedig időmilliomos, az ráér mindenre. (Bővebben)

Picit később az Éberség (RTL II, 22.15) című thriller dúsgazdag főszereplője (Hayden Christensen) szívműtétje közben él meg egy elég kellemetlen élményt: a nem tökéletes altatás következtében tudata tiszta marad, csak látszólag alszik. Közben azonban mindent hall, mindent érzékel, ami körülötte zajlik, még azt is, hogy közben az operációt végző orvosok éppen az ő meggyilkolását tervezgetik… muhahaha. (Sajnos, számomra a főszerepet alakító srác olyan szinten ellenszenves karakter, hogy már szinte az orvosoknak drukkolok közben – de ez legyen az én bajom. Az ötlet viszont kiváló.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Baán Irén szerint:

    M5 18.35 UNIVERZUM:Gustav Klimt….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s