Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A skandináv krimik kedvelőinek jó napja van, ugyanis a dán Jussi Adler-Olsen két története is terítékre kerül ma este. A Nyomtalanulban (Film Mánia, 21.00) a nehéz természetű, kezelhetetlen, a tűzkeresztségen is átesett zsaru (Nikolaj Lie Kaas) és kezdetben csak kelletlenül felvállalt segítője, az arab származású Assad (Fares Fares) keres valakit, valakiket, akik nyomtalanul eltűntek. (Bővebben) Rögtön utána, a Fácángyilkosokban (Film Mánia, 22.55) pedig egy decens tóparti villában meggyilkolt ikerpár gyilkosa(i) után folyik a nyomozás – hasonló szereposztásban. (Bővebben)

Épphogy vége a tanévnek, mikor a Hillary Swank által alakított, fiatal, ambiciózus tanárnő próbálja elérni azt renitens diákjaival, hogy azok Saját szavakkal (Paramount Channel, 21.00) fogalmazzák meg, mit jelent számukra, ma, az ő világukban, az ő értékrendszerükben a holokauszt. A kissé didaktikus zötykölődés ellenére a film szépen, egyszerűen és közérthetően beszél erről a mai, vastagon jelenlévő problémacsomagról és talán közelebb hozza annak megértését is, vajon miért olyan népszerűek ezek az ordas eszmék a mai napig, például az ifjúság körében is. (A filmben elmesélt módszer a valóságban is működik.)

A romantikus komédiák mezőnyében a Szerelem és más drogok (SuperTV2, 21.00) mindenképpen a tartalmasabbak közé sorolandó. A tisztes hollywoodi mesterembernek megismert Edward Zwick -mi tagadás- ijesztően zajosan kezdődő dolgozata később főleg igéző szemei és tökéletesnél is tökéletesebb fogai villogtatásán túl igen pikáns jeleneteket is bevállaló Anne Hathaway és Jake Gyllenhaal közti civódásról szól, némi diszkrét gyógyszeripar-fikázáson és a Parkinson-kórral való együttélés nehézségeinek közérdekű középpontba helyezésén túl.

Csehov Ványa bácsija kötelező darab, főleg a szombathelyi Weöres Színház előadásában, melyet Réthly Attila rendezett, Ványa bá- (m5, 21.20) címmel. Címszerepben a kiváló Mertz Tibor.

A Nap könnyeiben (RTL Klub, 21.25) viszont legfeljebb Monica Belluccit nézhetjük dzsungeltúrán, átizzadt pólóban – ami azért nem utolsó dolog… Egy segélyszervezet orvosa (Monica) az afrikai őserdőben ragad, miközben kitör a helyi lázadás. Egy rutinos, de már nem eléggé motivált katonát (Bruce Willis) küldenek érte, hogy kimenekítsék a veszélyes övezetből, a doktornő azonban nem hajlandó hátrahagyni védenceit. A film legnagyobb hibája, hogy már ennyiből is tudjuk, mi lesz a vége – és nem is fogunk ebben csalatkozni.

Éjszakára pont jó lesz minden idők egyik első road-movieja, Dennis Hopper néhány dollárból, egy fél zsák fűből és egy kiló kokainból leforgatott Szelíd motorosokja (Filmcafe, 00.05), nemzedékek számára alapvető kultuszfilm. Get your motor runnin’,
Head out on the highway. Örülnek majd a szomszédok. (A képen Dennis Hopper, Peter Fonda és Jack Nicholson.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s