Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Ez a ma esti Truman (HBO, 20.00) nem a Harry S. nevű amerikai elnök, hanem egy kutya. Fajtáját tekintve nem tudom, milyen kutya, nagy, barna, lomha, de mégis erőteljes jószág. Szelídnek tűnik, bár az ilyen marcona kinézetű ebek legtöbbször békések, hiszen tudatában vannak halálos erejükkel. A film főszereplője azonban nem ez a kutya, hanem a gazdája (Ricardo Darín). Az argentin film emblematikus figurája -Darín- ezúttal egy magányos, madridi színészt alakít, akinek egyetlen társa ez a Truman névre hallgató eb. Hozzájuk érkezik váratlanul látogatóba Kanadából a férfi gyerekkori jóbarátja, Tomás (Javier Cámara – a képen Darínnal és a címszereplővel). Cesc Gay férfiasan érzelmes, megható története egyfajta bakancslista-film, hiszen hamar kiderül Tomás látogatásának oka. (Bővebben)

Ezalatt az Elvált nők klubja (Duna, 20.55) amolyan véd- és dacszövetségként jött létre (még az elmúlt században) a férfinem ellen, de főleg az elvált férjek ellen. Persze, afelől szemernyi kétségünk sem lehet, hogy Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, vagy Maggie Smith előtt nincs az a férfi, aki megállna a talpán.🙂 Természetesen ez egy romantikus komédia, mely azonban négy stabil lábon áll.

A mai Wajda-film egy veretes, kosztümös történelmi dráma lesz. A világhírű, Nobel-díjas Wladyslaw Reymont regényéből készült Az ígéret földje (m5, 21.14) a múlt századelőn játszódik Lódzban. Három fiatal, a nemesi származású lengyel fiatalember Karol Borowiecki (Daniel Olbrychski), a német Maks Baum (Andrzej Seweryn) és a zsidó Moryc Welt (Wojciech Pszoniak) elhatározzák, hogy önálló vállalkozásba fognak, textilgyárat alapítanak, azonban nem sejtik, hogy a konkurencián túl meg kell még küzdeniük a lengyel nemesi tradíciókkal, az évszázadok alatt begyepesedett, feudális maradványokkal, erkölccsel és a mindenható vallással.

Csak egy mozi (Duna, 22.45) Sándor Pál önreflexiókkal teli, ’85-ös mozija, melyben egy filmrendező (Jean-Pierre Léaud), forgatásról hazafelé utazva, önszántából lekési a vonatot, hogy megismerkedjen egy gyönyörű, fiatal lánnyal – közben azonban fejére omlik egész elcseszett élete. Truffaut emblematikus színészén, Léaud-n kívül a főbb szerepeket Major Tamás, Gisela May, Denissa Kučerová és Garas Dezső alakítja.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s