Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Könnyen lehet, hogy a harminc fokos hidegfronttal járó orkán a szobába kényszerít ma este minket, de így legalább könnyebben átélhetjük Az elítélt (AMC, 20.00) című egészen jó kis krimidráma cselekményét. A történet főszereplője egy példás családapa (Stephen Dorff), akinek házába betörnek, ám a betörőt az apa észreveszi, és az azt követő verekedésben megöli. Mivel a dulakodás hevében már a lakáson kívülre került, a jogos ön(vagyon)védelem immár nem állja meg a helyét a bíróság előtt, és gyilkosságért kerül börtönbe, ahol a cellatársa egy pszichopata tömeggyilkos, börtönőrei pedig szadista vadállatok.

A helyszín szinte ugyanez a picit később kezdő Börtönregény (TV2, 21.05) című, eléggé izgalmas börtönregényben, melyben Mel Gibson alakítja azt a bűnözőt, aki egy életveszélyes mexikói fegyintézetből szeretne megszökni egy fiatalkorú kolléga segítségével. A mexikói börtönök viszont tényleg nagyon durvák, főleg egy gringónak.

Az Oscar (Film+, 20.45) viszont akár Coppola méltán híres Keresztapájának is lehetne a paródiája (nem az amúgy), az ezúttal izomból komédiázó Sylvester Stallonéval, Ornella Mutival és még egy csomó híres színésszel… Ha képben vagyunk a maffiafilmek kliséiben, jellemző fordulataiban, az ismert sztereotípiákban, akkor akár még jól is szórakozhatunk ezen a helyenként igen vaskos bohózaton.

Betekintést nyerhetünk aztán Benjamin Button különös életébe (Viasat3, 21.00) is. A címbéli pasas egy tök átlagos, középszerű ürge, pont olyan, mint amilyenek mi is vagyunk. Ami érdekessé teheti mégis ezt a pacákot, az az, hogy történetét a thriller műfajának megújítója, David Fincher rendezte, aki ezúttal F.Scott Fitzgeraldhoz, a nagy amerikai íróhoz nyúl vissza (aki Benjamin Button életét eredetileg megírta). Rengeteg jelölés a filmnek, benne rengeteg sztár, rengeteg idő és rengeteg, rengeteg szentimentalizmus. (Bővebben)

Tekintélyes rendőrcsalád két örökösét alakítja a rendszerint kitűnő Joaquin Phoenix és Mark Wahlberg Az éjszaka urai (AMC, 22.00) című filmben, ami se nem több, se nem kevesebb egy jó közepes akció-kriminél. Az egyik fiú marad a családi hagyományoknál, becsületes, kiscserkész mentalitású “jó zsaru”, míg a másik fekete bárány: a másik oldalon keresi a kenyerét. Az orosz maffiát -a történetbeli gonoszt- jellemző közhelyek azonban néha már fájnak…

Amennyiben a fiúk sorsa az, hogy egyik első filmjükben lejátsszák a vászonról a híres, elismert és nagynevű (filmbéli) apukát, akkor Leonardo Di Caprio nyugodtan kiteheti ezt a filmet a falára: Robert De Niro bizony csak másodhegedűsként húzza mellette az Ez a fiúk sorsa (RTL+, 22.55) című filmben (lásd a képen). Leo a film forgatása idején még tényleg ismeretlen kis fiúcska volt, mindössze egy-két mellékszereppel a háta mögött, nem túlzottan jelentős filmekben, ám a ’93-as év volt számára a nagy dobbantás… (Bővebben)

A Tombstone – A halott város (Duna, 23.00) egy fasza western, mely Wyatt Earp és fivérei, valamint Doc Hollyday klasszikus történetét meséli el újra, komoly bajszokkal, coltokkal, meg az összes szokásos kellékkel, remek szereposztásban: Val Kilmer, Kurt Russell, Sam Elliott, Michael Biehn, Charlton Heston, és még sokan mások.

Illetve, szakadjon meg a szív a mai utolsó, korántsem visszafogott címválasztással élő Csillagainkban a hiba (SuperTV2, 23.10) című drámában, mely két, súlyosan rákbeteg tinédzser (Shailene Woodley és Ansel Elgort) megismerkedését és sajnos borítékolhatóan végzetes szerelmét meséli el – hogy is mondjam csak, igen hatásos eszköztárral.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.