Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Az vicces, hogy míg Az asztronauta (Paramount Channel, 21.00) magyar címében egy pasit sejtünk, addig a film eredeti címe: Az asztronauta felesége (The Astronaut’s Wife)… Éppen ennyire meghatározhatatlan maga a film is. Amolyan filozofikus scifinek tűnik, de azt hiszem, valójában híg lónyál. Bocsánat. Mondom inkább azt, hogy kissé már a szentimentalizmusba hajló romantikus történet ez, egy férfiról (Johnny Depp), aki odafent van, s egy nőről (Charlize Theron), aki idelent várja.

Igen érdekes történet viszont a Kiállítva (Film Mánia, 21.00) című sport témájú dráma. A baj, már ha ez baj egyáltalán, szóval elsősorban azok fogják élvezni ezt a szövevényes -ám ettől még világos- cselekményű filmet, akik valamennyire tisztában vannak a baseball szabályaival, azzal, hogy ez a sport mit jelent Amerikában, stb. A szuper szereposztásban 1988-ban készült mozi egy 1919-es, igen nagy port felvert vesztegetési ügy körülményeit és utóhatásait tárja fel, melyben a chicagói White Sox nyolc játékosa fogadott el fejenként 10 ezer $-t (ez akkor horribilis összegnek számított!) – cserébe el kellett veszteniük a Világkupát.

Majdnem a 2012 legjobb romantikus komédiája lett (nálam) ez a Bradley Cooperrel, Jennifer Lawrence-szel (neki itt jött egy Oscar! – a képen ők láthatók), Robert de Niróval és sokan másokkal hódító Napos oldal (SuperTV2, 21.00), ha nincs az a végkifejlete, ami. Félreértés ne essék, azzal sincs különösebb baj, azon kívül, hogy közhelyes, a happy ending pedig amúgy is kötelező műfaji kellék. Szerintem azonban úgy fityeg a film végén ez a happy end, mint bicikliző majmon a bohócsipka. Ennél én többet képzeltem az eleje és a közepe alapján… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.