Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Sam Raimi produkciója A hírnök (Filmcafe, 21.00) című film, így akiknek Raimi neve mond valamit, azok nagyjából be is tudják lőni, mire számíthatnak. Nem fognak tévedni. Egy chicagói család (anya: Penelope Ann Miller, apa: Dylan McDermott, és a gyerekek: Kristen Stewarta képen– és a kis Ben) az isten háta mögötti Észak-Dakotába költözik, hogy nyugalomra leljen, ám a végtelen napraforgómezők is csak rettenetet rejtenek számukra. Viszont a film legalább nem lesz hosszú. 🙂

Viszont mintha A Kulcsfigura (Film Mánia, 21.00) című krimi alkotói is sokat vállaltak volna magukra… Talán elég lett volna egy remek drámára maga az alapötlet, melyben a hajdani, főiskolás hokibálvány (Joseph Gordon-Lewitt), egy baleset következtében elfelejt emlékezni, és élete további részét kétbites munkakörben, a társadalom perifériáján kénytelen leélni. Egyetlen segítsége a lakótársa, egy vak férfi (Jeff Daniels). Ebben a szituációban bőven van annyi lehetőség, amennyi egy jó filmhez kell – de hogy miért kellett ezt egy kissé közepes bankrablós történetté variálni? Vagy miért éppen így? Nem értem.

Újrázás A Sakál (TV2, 22.00), Fred Zinnemann 1973-ban készült A sakál napja című remekének remake-je. Ez a mozi azonban már messze van az eredetitől, éppen az hiányzik belőle, amitől az alapeset nagyszerű. Ott pörög, ahol ki kéne tartani, és ott lassít, ahol pörögni kéne. Így csak egy átlagos akciófilm lett ez is, viszont ha nem láttuk az eredetit, akár még szórakoztathat is. Ha azonban láttuk már, akkor halálra fog idegesíteni, Bruce Willis ide, Richard Gere oda.

Tövig elrohadt fa közepesen rohadt, de még ehető almája messzire gurult – bűnöző apuka munkanélküli fiából is bűnöző lesz, de a szerelem helyreteszi. A Lőtávolban (Film Mánia, 22.55) című film afféle hollywoodi mércével mért dráma, tehát ha éppen nem közhelyes, akkor hamis, és ezen az sem segít, hogy megtörtént esetet dolgoz fel. Christopher Walken (apa) viszont dermesztő, sajnos Sean Penn (fiú), még szinte hamvas fiatalon is sokkal “több”, mint kellene.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.