Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Tulajdonképpen későbbi (mai) önmagát találja meg Angelina Jolie (lásd a képen) a Határok nélkül (Paramount Channel, 21.00) című kalandfilmben (illetve, inkább drámában), melyben egy gazdag gyáros feleségét alakítja, aki egy jótékonysági gálán hallott beszéd hatására feladja eddigi luxuséletét és azt az afrikai éhező gyerekeknek szenteli. Mivel Jolie ma már az ENSZ jószolgálati nagykövete, akinek feladata egyebek mellett, a gyermekéhezés felszámolása a világon, az erre való indíttatást viszont -a fáma szerint- e film forgatása alatt kapta; a recept tulajdonképpen egyszerű: minden kőgazdag hollywoodi sztárt éhező harmadik-világbeli környezetbe kell vinni forgatni, rögtön kevesebben éheznének… És természetesen legyen végre béke a világon! 😉

Ugyanekkor a Felhőatlasz (Filmcafe, 21.00) viszont egy hat térsíkon játszódó, igen összetett cselekményű, filozofikus látványmozi, mely David Mitchell azonos című scifi-fantasyjének nagyigényű megfilmesítése, Tom Tykwer, valamint a Mátrix-trilógiáért felelős Wachowski-testvérek által. (Bővebben)

A Durr, durr és csók (Story4, 21.00) című nagyon laza akciókrimi-vígjáték viszont már egy lényegesen viccesebb darab – ha nem láttuk volna még. Egy piti bűnöző (Robert Downey Jr.) egy balhé utáni menekülés közben véletlenül egy filmforgatásba csöppen, ahol rögtön felfigyelnek rá és egy rendőr szerepét kell eljátszania. A vicc kedvéért, trénere egy igazi, megvesztegethetetlen, szabálytisztelő rendőr (Val Kilmer), aki viszont utálja az egész hercehurcát.

Ennél kicsit alpáribb humorú darab a Keresd a nőt! (Cool, 21.00), amiről talán elég annyit elmondani, hogy Ben Stiller éppen bálozni vinné kiszemeltjét (Cameron Diaz), amikor becsípi a nadrágja cipzárjába a fütyijét. Ezek után talán nem meglepő, hogy a történet 13 év múlva folytatódik…

Monory-Mész András Meteo (m5, 21.10) című filmje pacekba találta nálunk annak idején a nyolcvanas éveket (legalábbis annak egy markáns “szeletét”). Nemcsak a lepukkant gyárcsarnokokban, neonfények között burjánzó, romantikus disztópiájával, hanem azzal is, ahogy benne a magyar underground popzene fontos figurája, Kistamás László (Kontroll csoport) alakítja az emblematikus főszerepet.

Aztán, van mára egy ilyen is újra, hogy Kevin Costner, aki bukott vízimentőből lesz úszóedző a Hullámtörőkben (RTL Klub, 21.30), és Ashton Kutcherből csinál bajnokot… Sablonos, bevált recept szerint építkező sportdráma az uszodából, de ezúttal Hollywood szája íze szerint.

Az Ausztrália (TV2, 22.00) című romantikus történet az előbbiek nagy részénél lényegesen nagyobb szabású történet, mely a déli kontinens minden természeti szépsége mellett Nicole Kidmannel és Hugh Jackmannal is kápráztat. Lehet, hogy másnak nagy élmény lesz Buz Luhrmann filmje, szerintem azonban a Moulin Rouge-zsal, vagy a Rómeó+Júliával zseniálisat alkotó Luhrmann ezúttal alaposan melléfogott: bővebben.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s