Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

A ma esti uborkaszezon-saláta első összetevője Nicole Kidman (vagyis az általa alakított nő) lesz, aki minden reggel egy ismeretlen férfi (Colin Firth) mellett, egy idegen ágyban, egy idegen házban ébred. Egy baleset utóhatásai miatt ugyanis nem emlékszik férjére, a saját házasságának megelőző, nyilván boldog időszakára. Az Amnézia (RTL II, 20.00) miatt pszichiáter (Mark Strong) is kezeli, aki egy videonapló-terápiát javasol. A gyógymód lassacskán hatásosnak bizonyul, és a nő elkezd rájönni, hogy nem véletlenül felejtett el mindent korábbi életéből… Muhahaha 🙂 Thriller lesz ez.

Sokan találgatták annak idején, hogy mi lesz Guy Ritchie-vel, hiszen azok a tarantinós dialógusokkal felturbózott klasszikus európai csibészfilmek, melyekkel befutott, mára elfáradtak, önismétlőkké váltak. Volt neje ugyan belerángatta egy laza, görög hajókázásba, de hát az sem sikerült valami fényesen: a nap sütött, aztán nagyjából ennyi is. Madonna inas-eres karjain kívül másra nem emlékszünk. Hová tud innen, és egy egészen biztosan bukó válás után továbblépni a tehetséges filmes? Nos, úgy tűnik, angolos eleganciával egyet félre, kissé félrebiccentett fejjel, aztán határozottan előre: a Sherlock Holmes (Cool, 20.30) sok tekintetben eddigi pályájának legjobb filmje. (Bővebben)

Később az Ütközéspont (Duna, 21.00) lesz egy meglepetésszerűen tisztességes dráma, méghozzá Bel-Hollywoodból, azonban szokatlanul árnyalt karakterekkel és valódi mélységekkel. A címbéli pontban egy nagymenő ügyvéd (Ben Affleck) és egy gyermeke láthatásáért elkeseredetten küzdő apa (Samuel L. Jackson) találkozik össze a csúcsforgalomban (lásd a képen). A koccanás aztán mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja, de hát éppen erről fog szólni a film (melyet az ezzel merőben ellenkező hangulati, műfaji pólust képviselő, a maga nemében viszont szintén remek Sztárom a páromat is jegyző Roger Michell rendezett).

A továbbiakban egy túszdráma is vár ránk, hiszen a Túszjátszma (AMC, 22.00) címe nem hagy sok kétséget afelől, mi vár ránk e filmben. Bruce Willis egy hajdani menő zsaru, aki egy túszmentéses akcióban elveszíti egész családját. Most egy álmos kisváros seriffje, de a szörnyű múlt ismét megkísérti… Kliséerdő, de ettől függetlenül nézhető darab, ha nincs jobb dolgunk.

Éjszaka a Valkűr (TV2, 23.25) című háborús drámában alakítja Tom Cruise, méghozzá igen hitelesen és megrázó erővel, a Hitler elleni tizenöt (!) sikertelen merénylet közül a legsikeresebbet végrehajtó Stauffenberg gróf figuráját, egyebek mellett Tom Wilkinson és Kenneth Branagh kiváló asszisztenciájától övezve. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.