Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Amennyiben nem vagyunk kíváncsiak pártunk és kormányunk eszetlen pénzpazarlását síppal, dobbal, nádihegedűvel, valamint szemkápráztató giccsparádéval megünnepelendő hacacáréra (névleg az úszó VB megnyitójára), bemenekülhetünk például a Pánikszobába (Story4, 21.00). David Fincher mesteri thrillerjének “címszereplője” a gazdagok villáiban kiépített legbelső, hermetikusan elzárt biztonsági rész. Jodie Foster (a gazdag anyuka) zárja be magát ide klausztrofóbiás és cukorbeteg gyermekével együtt, miközben a csúnya, gonosz Forest Whitaker (mint betörő) odakintről paráztatja őket, méghozzá izomból. (Bővebben)

Innen csak A titkos ablakon (Filmcafe, 21.00) láthatunk ki. Ebben a thrillerben Johnny Depp alakít egy alkotói válságban leledző egykori bestsellerírót, aki egy hegyi vadászházba elvonulva teljes magányban próbálja megírni az irodalmi életbe való visszatérését jelentő új regényét. Egy nap valaki (John Turturro) bekopog az ajtón, és azt állítja, hogy az író tőle lopta egyik korábbi sikerének ötletét… Ehhez az alapszituációhoz hozzájön még, hogy a filmet Stephen King írta, (nem, nem önéletrajzi elemek felhasználásával! :) ), akkor nagyjából belőhetjük, hogy mi vár ránk: fokozódó lelki terror, növekvő szuszpenz, némi paranoia és egy kis borzongás.

Eközben azonban A nyomorultak (Paramount Channel, 21.00) is életre kelnek. Victor Hugo klasszikus regényét ezúttal Bille August filmezte le (1998-ban) a tőle megszokott szélesen áradó (más szóval dagályos), romantikus (szentimentális), régimódi, nyugodt (kissé unalmas) stílben. A szereposztás azonban jó: Valjean Liam Neeson, Javert Geoffrey Rush, vagy például Claire Danes és Uma Thurman.

Ha ez nem jó, akkor van mára ismét egy kis Édes kis semmiség (Cool, 21.00) is, melyben Cameron DiazChristina Applegate és Selma Blair adják azt a három féktelen szinglit, akiket ki sem lehet robbantani a legmenőbb helyekről, egészen addig, míg fel nem tűnik a színen Thomas Jane.

A Julie és Julia – Két nő, egy recept (AXN, 21.00) is jó kis bájzli, de az összecsapott végétől eltekintve, kifejezetten szórakoztató, ide most nagyon passzoló kifejezéssel élve, habkönnyű mozi. A két nő Meryl Streep és Amy Adams. (Bővebben)

A Ripacsok (m5, 21.10) egy fájdalmasan szép, megható történet a rivalizálásról és a barátságról, mely szinte egyenes folytatása a Régi idők focija című korábbi Sándor Pál-mozinak, nem témájában, hanem gondolatában. Egyedül nem megy. Volt egy csapat. Volt Garas Dezső, de van még Kern András… (Lásd a képen)

A kérdés persze, lehet az is, hogy Hé, haver, hol a kocsim? (RTL Klub, 21.30). (Bővebben)

Később Hollywood kulisszái mögé is bepillanthatunk, ezúttal Robert de Niro vezetésével, ahol mi mást látnánk, mint egy csomó nagyképű, elkényeztetett, hiperlaza, ideg- és elmebeteg vagy éppen csak  kisiklott sorsú sztárt… Minden azzal kezdődött (Duna, 22.40), hogy… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.