Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Andy Garcia tipikusan az a pasas, akinek láttán hölgyismerőseim jelentős része, kimondva/kimondatlanul, de a mai nap is (még így szemüvegesen, szolid pocakkal is – lásd a képen) elgondolkozna egy pillanatra a válás lehetőségén, ha nyílna az illetővel valamire alkalom, bármennyire is őrültségnek tűnne az. Nos, a szóban forgó úr a Middleton (Duna, 20.55) című romantikus történetben egy őszülő halántékú, magányos szívsebészt alakít, aki fiát viszi egyetem-szemlére. Hasonlóképpen Edithhez, a sikeres -és szintén magányos- üzletasszonyhoz (Vera Farmiga), aki lányával van ugyanígy, ugyanott. Ennyiből, gondolom, nem lesz nehéz összerakni a dolgokat… 🙂

A romantika cseppfolyós változatára szomjazóknak sem ússzák meg ma, hiszen a P.S. I Love You (SuperTV2, 21.00) mindent elpusztító csapás lesz a felhalmozott papírzsepi-raktáraikra: Holly (Hillary Swank) halott férjével (Gerald Butler) levelezik. Szívszaggató, padlógázzal rovázós romantikus komédia lesz ez. Holnap reggel a raktárakat feltölteni!

Az Anyád napja (Viasat3, 21.00) című romantikus komédiában ezalatt Jennifer Lopez küzd meg (ki tudja, hanyadszor) Jane Fondával, vagyis a végre a Nagy Ő-t megtaláló, ifjú és szerelmes ara a sárkányjellemű anyóssal. Ismerve azonban a felek temperamentumát, ez egy kőkemény menet lesz…

Az egy Egyedülálló nő megosztaná (Paramount Channel, 21.00) című thriller cselekményének kiindulási pontja egy szakítás utáni zűrös szituáció. Bridget Fonda alakítja Allie-t, aki összeveszett barátjával, ám mivel egyedül nem képes fenntartani a lakását, a címbeli hirdetést adja fel. Jelentkeznek is néhányan és Allie kiválasztja a kedves(nek tűnő), szelíd(nek tűnő) Hedrát (Jennifer Jason Leigh), akivel kezdetben igen harmonikusan megy az élet. A két lány nemcsak lakótárssá, hanem baráttá is válik, azonban amikor újra megjelenik Allie régi barátja, és Hedra, a lakótárs bekeményít… Barbet Schroeder ’92-es thrillere regényadaptáció, John Lutz bestsellere alapján.

Annette Bening a First Lady és Michael Douglas az elnök az Aaron Sorkin (Az elnök emberei-sorozat) tollából született Szerelem a Fehér Házban (Story4, 21.00) című romantikus komédiában, amibe értelemszerűen bármikor újra belefeledkezhetünk (legutóbb tán egy hónapja tehettük ezt). Martin Sheen itt még csak samesz.

Kardos Ferenc 1989-es filmdrámája egy vidéki nevelőotthonban játszódik, ahol az világban értékeket nem találó, de nem is igazán kereső Iskolakerülőket (Duna, 22.45) olyan elhivatott, idealista tanár próbálja helyes útra terelni, akit Eperjes Károly adekvát módon tud alakítani egyik első jelentős filmszerepében.

Az éjszaka filmje ma este a halálbüntetés morális vonatkozásait vizsgáló David Gale élete (SuperTV2, 23.40) című, még emészthetően didaktikus Alan Parker-film lesz, címszerepben az igen meggyőző alakítást nyújtó Kevin Spacey-vel, valamint Kate Winslettel. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.