Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Nem én mondok csütörtököt, hanem a tévéműsor. Ennyi erővel akár az összes csatornát felvásárolhatják Döbrögiék, mert akkor talán végre belefulladnak a vagyonukba. Nézhető műsor tényleg szinte csak az állatos-, és sportcsatornákon van (és a mezzón). Még a speckó filmcsatornák is betliznek ma, kivéve a Filmboxot, amely a német Dennis Gansel filmjében, A hullámban (Filmbox, 21.00) azt mutatja meg, hogy bizonyos körülmények együttállása esetén bármikor, bármilyen körülmények között kipattanhat a totális autokrácia. Kiváló alapanyag egy tökéletes osztályfőnöki órához ez a tinédzserkörnyezetben játszódó film, ami így, gondolom, többet ér, mint a szokásos pad alatti amőbázás (vagy ami éppen ma megy helyette), hiszen általa a gyerekek majdnem a saját bőrükön érezhetik azt, hogy milyen hatásoknak, szólamoknak, showműsoroknak, politikai lózungoknak, s egyebeknek ne dőljenek be soha. A film ex catedra didaktikája (lásd a képen), az átadandó üzenet fontosságára való tekintettel, ez alkalommal talán elfogadható. Nem véletlen a párhuzam a szintén német Kísérlettel. Kb. ugyanarról szól, ugyanolyan minőségben.

Az ötvenen felüliekhez szól elsősorban a mai másik igazi ajánlat. A Barátok, szerelmek, barbecue (m5, 21.15) egy tök normális -francia- romantikus komédia, melyben kifejezetten életszerű (oké, a francia felső-középosztály életszínvonalához képest életszerű) szituációkban röhögünk olyan teljesen húsból és vérből lévő, az ötvenen túliság nyűgjeivel végeláthatatlan küzdelmet folytató figurákon, akiket akár ismerhetünk is jól a saját baráti társaságunkból. Ennyi ezúttal bőven elég, hogy szeressük e filmet. (Bővebben)

Paul Greengrass igen igényesen kimunkált Phillips kapitány (Sony Movie Channel, 21.00) című filmje hétfőn ment, ma újra nézheti az, aki nem tud betelni a címszerepben igen komoly teljesítményt nyújtó Tom Hanksszel. (Bővebben)

Az is nemrégiben ment, amikor Jack Nicholson balettozott mániás balfékként a kockás metlachin, hogy aztán gyorsan szerelembe essen egy karakán pincérnővel (Helen Hunt). De sebaj, Lesz ez még így se! (Duna, 22.20)

Az éjjeliőrök megnézhetik még Szomjas György hetvenes években elterjedő táncházmozgalom élményéből fakadó magyar westernjét (easternjét), a Talpuk alatt fütyül a szélt (Duna, 0.40) is, melyben tökös betyárok csapnak össze tökös zsandárokkal.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.