Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Talán lesz nyár az idén, talán leszünk néhányan, akik megengedhetnek maguknak néhány nap nyaralást a Balatonon; így tán jó lesz újranézni a Zimmer Ferit (Duna, 20.35) bemelegítésként, hátha röhögünk egy jót.

Viszont a Viggo ‘Aragorn’ Mortensen címszereplésével készült bő két és fél órás Alatriste kapitány (Film Mánia, 21.00) egy nagyszabású, látványos történelmi kalandfilm a spanyol történelem nemzeti hőséről. (Bővebben)

Óriási szereposztást villant ugyanekkor a ma már több mint húszéves Közönséges bűnözők (Paramount Channel, 21.00): Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio del Toro, Stephen Baldwin, Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite és még sokan mások adják ennek a virtigli kultuszfilm címszerepeit.

Ismét jön a Holtodiglan (RTL II, 21.00) is, a thriller-specialista David Fincher filmje, egy igen ügyes, szórakoztató regényadaptáció (Gillian Flynn hasonló című bestsellerét több mint 6 millióan olvasták csak Amerikában…), nagyvonalúan, lezseren kezelt, ám pontosan megtervezett formában. Maga a sztori azonban sok újdonságot nem tartalmaz azok számára, akik töltöttek már hosszabb időt párkapcsolatban, ajtócsapkodásban, “elköltözökanyámhoz”-ban, effélékben. (Ilyen a humorom…) Itt persze mindez durvábban megy, mint otthon. (Bővebben)

Wes Anderson elbűvölő Holdfény királyság (Filmcafe, 21.25) című filmje olyan (képen jelenet a filmből), mintha a Barátom, Bonca képzeletbeli második részét Peter Greenaway forgatta volna Hollywoodban, Steven Spielberg producerkedése alatt. (Bővebben)

Kémes hármas (Prime, 21.35) című akció-komédia -sejthetően- a lehető legkönnyedebbek közé sorolható – remek viszont a szereposztás! Tom Hardy és Chris Pine két szuper-CIA ügynökként keveredik zűrös helyzetekbe, részben Reese Whiterspoon miatt is, ám “fedett akcióban”.

Persze, lehet kérdés az is, hogy Hogyan írjunk szerelmet (Duna, 22.16), de szerencsére ezt a romantikus komédiák koronázott hercege, Hugh Grant meg is tanítja nekünk. A kissé félszeg, ártatlan, kisfiús mosolyát a már kissé öregedő Hugh ezúttal egy vidéki főiskolán villantja meg, ahol munkanélküli forgatókönyvíróként, nem-szeretem-módra tanítani kényszerül. Unja a katedrát és egyáltalán, az életet, mígnem meglátja kollegináját, Marisa Tomeit. Blabla, úgyis tudjuk, mi lesz a vége.

Az Alvilági játékokat (TV2, 23.55) sokan eredeti címén (Lucky Number Slevin) ismerik. Ez egy nyomokban Tarantinós és Guy Ritchie-s hatásokat tükröző, közepesen (mások szerint ennél sokkal jobban) érdekes bosszúfilm. A tempós és csavaros történetben egy afroamerikai keresztapa (Morgan Freeman) küzd meg a zsidó-amerikai keresztapával (Ben Kingsley), a kereszttűzben pedig Josh Hartnett kapkodja a fejét, sarkában a veszedelmes Macska úrral (Bruce Willis), a bérgyilkossal. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.