Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

A ma esti nyerő szám a 23-as. Ugyanis, A 23-as szám (AMC, 21.05) című eléggé izgalmas thrillerben Jim Carrey alakít egy olyan fiatalembert, aki a film címéül szolgáló krimit olvasva arra döbben rá, hogy a történet róla szól. A dolgok azonban még ennél is aggasztóbbak, ugyanis a könyv rá nézve elég szomorú végkifejlettel bír… Joel Schumacher otthon van a thriller műfajában, így ezt a történetet is pontosan abszolválja.

Ezenkívül nincs semmi. Nincs alku (SuperTV2, 21.00). Ez az igen feszült túsztárgyalós dráma ugyan nem először kerül műsorba, legutóbb tán a múlt héten láthattuk, de hátha valaki még nem látta. A Samuel L. Jackson által alakított zsarut gyilkossággal és sikkasztással vádolják, természetesen igaztalanul, aki emiatt érzett jogos felháborodásában túszul ejti közvetlen kollégáit. A helyzet feloldására a szomszéd körzetből hívnak egy hivatásos túsztárgyalót (Kevin Spacey), aki fel is veszi a dolgok fonalát, azonban ugyanarra a következtetésre jut, mint a túszejtő: valakik csak rá akarják kenni a dolgot. Húzós darab.

És Nincs bocsánat (Mozi+, 23.00) sem. Clint Eastwood 4 db. Oscart (!) érő westernje egyenesen kulcsfilm a műfajában, illetve annak a mai, nu-westernnek becézett alfajában. (Peckinpah, Leone és mások mellett, természetesen). Kitűnő, sőt, kötelező darab, amiben Morgan Freeman, Gene Hackman, Richard Harris és maga, Clint bácsi (a képen) szerepelnek a főbb szerepekben. A cselekmény tulajdonképpen egy szokványos bosszú történet, az újdonság ereje itt elsősorban az alapos lelki-, valamint környezetábrázolásban jelentkezik.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.