Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Egy mogorva, szomszédai által embergyűlölőnek tartott, a pletyka szerint sötét múltját takargató, ronda vénember (Robert Duvall) állít be egy nap az isten háta mögötti városka temetkezési vállalkozójához A temetésem szervezem (Film Mánia, 19.00) című filmben, hogy megrendeztesse vele saját temetési szertartását – ám vannak különös igényei is. Például, ő maga is részt kíván venni az eseményen, méghozzá életben, valamint hogy minden résztvevőtől elvárja, hogy mondjanak el egy történetet a még élő, majdani elhunytról. Duvall mellett mellett a mellékszerepekben feltűnő Bill Murray vagy Sissy Spacek nevei is érdekessé teszik e filmet… (Bővebben)

A cannes-i nagydíjas, örökbecsű Szerelem (m5, 20.40) című szerelmesfilm Déry Tibor fájdalmasan igaz története, melyet Makk Károly remek rendezése mellett Tóth János operatőrzseni, Törőcsik Mari, valamint Darvas Lili és Darvas Iván ihletett alkotómunkája teszi megismételhetetlenné. (Bővebben)

Minden idők egyik legdöbbenetesebb bankrabló-sztoriját meséli el A Newton fiúk (Filmcafe, 21.00). A címbeli négy fivér (Matthew McConaughey, Ethan Hawke, Skeet Ulrich és Vincent D’Onofrio – a képen) úgy rabolta végig Amerika bankjait, hogy közben egy csepp vér sem hullott és közülük senkit sem zártak börtönbe. A filmet Richard Linklater rendezte, ami komoly okot ad a bizalomra, hogy nem valami ócska baromság sül ki a dologból végül (nem is sül – ez “csak” egy remek, szórakoztató szajréfilm…).

Érdekes darab az 1990-ben bemutatott A téboly börtöne (Film Mánia, 21.00) is, mely ellentétben azzal, amit a hangzatos cím sugall, inkább dráma. Egy koreai veterán (Gary Oldman) bevetés utáni poszttraumás stressz-szindrómája -és öngyilkossági kísérlete- miatt kerül a címben jelzett elmegyógyintézetbe, azonban az ott tapasztalt körülmények miatt fellázad. Bár a sztori a valóságon alapszik, lehet egy kis Száll a kakukk fészkére-utánérzésünk, Oldman viszont zseniális színész és partnerei (Frances McFormand és Dennis Hopper) is mindig érdekesek.

Rob Reiner -ahogy öregszik- képtelen szabadulni az öregedés rendkívül összetett problematikájától, hiszen a Bakancslista és a Monte Wildhorn csodálatos nyara után ismét nyugdíjaskorúakról mesél új filmjében, a Szerelem a végzetemben (SuperTV2, 21.55). A halál fagyos szellője ezúttal ugyan máshol lebbenti meg a függönyöket, viszont cuki kutya, cuki gyerek, mogorva (cuki) öreg bácsi (Michael Douglas) lesz megint, mint az öreg Monte Wildhorn történetében, ezúttal megspékelve egy bolondos, kicsit hisztis (cuki) nénivel (Diane Keaton), akinek közreműködésével az időskori szerelem bája kerül terítékre, hogy úgy mondjam. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.