Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Egyszerűen nem értem, mi olyan bonyolult, hogy egy extra munkaszüneti napra, mint a tegnapi, miért nem lehet legalább olyan műsorkínálattal előállni, mint amilyen a mai… Semmi baj nincs például az olyan kis filmekkel, mint amilyennel a habos-babos romantikus komédiák mesterasszonya, Nancy Meyers bonyolítja Egyszerűen bonyolult (SuperTV2, 21.00) kapcsolatba a szarkalábacskáira fittyet hányó Meryl Streepet és a viccesen pohos középkorúvá érett Alec Baldwint. A történet témája nyilvánvalóan az ezüstös szerelem: rutinos, nyugodt, lelazult munka, mint amilyen egy randi is például, bőven túl a negyvenen. Már, ha az nem bonyolultabb, mint volt a hamvas tinédzserkorban…

Megúszhatjuk az estét azonban Két hét múlva örökké (Viasat3, 21.00) is. Hugh Grant a tőle megszokott, léha bugyibubus karakterét hozza ebben a romantikus komédiában: ezúttal egy ingatlanokkal foglalkozó nagyvállalat fejese, míg Sandra Bullock egy éles eszű, karakán ügyvédnő, harcos civil és zöld aktivista – később a Grant által alakított karakter beosztottja. Na, mi lesz a vége? Ugye hogy…

Jön Danny Collins (Filmcafe, 21.00) is, aki ugyan nem valós személy, de Al Pacino gond nélkül elhiteti velünk, hogy egy általunk éppen nem ismert, ám igenis valódi, hús-vér világsztárról van szó… Sőt, még azt is képes elhitetni a maga alig több mint másfél méteres termetével, hasig kigombolt ingével, a nyakában lógó – természetesen a napi kokainadagját rejtő- gigantikus kereszttel és ráncokkal szabdalt arca felett ülő olajos tekintetével, hogy így hetven körül (na ja, a múlt héten volt 78…) is döglenek utána a csajok. Ali bácsi kiba**ott nagy színész, bár ezzel nem mondok nagy újságot. (Bővebben)

Minden háborús filmek egyik legpontosabb filmjét, A senki földjént is jegyző Danis Tanovic Az igazság nyomában (Film Mánia, 21.00) című, ismét csak háborús tematikájú filmjében egy fotóriporter (Colin Farrell) személyiségének változásán keresztül jelenik meg a háború pokla (mint olyan). Nem könnyű, nem egyszerű, de attól még remek film ez. (Bővebben)

Eléggé leegyszerűsítően horrorként definiálják a Che Guevara naplójával ismertté vált Walter Salles Fekete víz című filmjét (Sony Movie Channel, 21.00), mely azonban lényegesen több ennél. A Hideo Nakata hasonló  című, 2002-es japán eredetijéből tisztességesen remake-elt történet az új lakásba költözés és az ezzel járó összetett problematikán túl, valójában a felnőtté válásról szól, ahogyan egy kisiklott életű anya (Jennifer Conelly) és ötéves lánya együtt próbálnak szembenézni a múlttal, s jövendővel. Hogy nem holmi gagyi kaszabolós vérfürdőről van szó, azt mutatja, hogy mellékszerepekben is olyan jelentékeny arcokat láthatunk, mint Tim Roth, Pete Postletwaithe vagy John C. Reilly.

A Cseh Hattyúk (Duna, 22.40) című cseh dokumentumfilm címszereplői tulajdonképpen a csehek bohém veresegyházi asszonykórusa. Egy Ostrava melletti kis falu háziasszonykái ők, akik táncolnak, illetve mazsoretteznek a falucska helyi ünnepein. Egy nap fejükbe veszik, hogy eltáncolják Csajkovszkij híres balettjét, a Hattyúk tavát, melynek betanítására komoly szakembert, az ostravai balett koreográfusát kérik fel… 🙂 Jó lesz (lásd a képen).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.