Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Bruce Willis néha azért több annál a szakadt atlétatrikós, macsó akciósztárnál, amilyen kép általában él róla fejünkben. Robert Zemeckis remek kis komédiájában például Jól áll neki a halál (Paramount Channel, 21.00), Meryl Streep és Goldie Hawn vérbő, morbid komédiázása közepette.

A következő, kissé közepes ajánlatban, A szerelem útjánban (Film Mánia, 21.00) egy fiatal bostoni nő (Alice Eve) kési le az utolsó vonatot New Yorkban, ami hazavinné. Tanácstalanul ácsorog az állomáson, hogy hol töltse az éjszakát, amikor egy utcazenész (Chris Evans) felajánlja segítségét. Na persze…

A Vén csontok (SuperTV2, 21.00) című, 2009-ben bemutatott komédiáról sem tudok sok jót mondani, azon kívül, hogy két aggasztóan öregedő A-kategóriás hollywoodi sztár kísérli meg benne fenntartani a nézők irányukban meglévő szeretetét. Robin Williams és John Travolta segítéségre ebben elsősorban a mögöttük álló óriási rutin szolgál, továbbá egy profi vígjáték-specialista rendező (Walt Becker) és a Disney-világ családi vígjátékainak tutibiztos sikerreceptje: Végy egy gyereket, az se baj, ha kettőt. Helyezd el őket egy csonka családba, majd vond ki ebből az anyukát. Sózd rá a kissé problémás gyerkőcöket a szerep eljátszására látszólag tökéletesen alkalmatlan apukára, fűszerezd őket egy még alkalmatlanabb, de állandóan alkalmatlankodó jóbaráttal. Körítsd őket sok kalanddal, drámainak tűnő mellékszállal, valamint állatokkal. Sok állattal. Rázd az egészet jól össze, majd a végén add hozzá a végig hűvösön tartott anyukát. (Bővebben)

Robert Zemeckis 2000-ben készült, de tán még mindig izgalmas thrillerében, a Temetetlen múltban (Filmcafe, 21.00) viszont egy jólétben unatkozó háziasszony (Michelle Pfeiffer) kísértetiesen gazdag képzelőereje okoz gondokat a békés, kertvárosi létvalóban, az elfoglalt férj (Harrison Ford) őszinte sajnálatára.

Szerintem Dany Boon (lásd a képen) a franciák Adam Sandlere, és ezzel gyakorlatilag mindent el is mondtam erről a Szuper-Hipochonder (m5, 21.15) című új francia komédiáról. Bizonyos embereknek már csak e név említésére is nyílik a bicska a zsebében és hisztérikusan ízlésrendőrért kiáltanak, néhányan értetlenül bámulnak maguk elé, míg mások rohannak a moziba, hogy végre felszabadultan röhögjenek egy sort… Nem könnyű a komikusok élete. (Bővebben)

Később jöhet esetleg az Amerika kedvencei (Duna, 22.00) című, virtigli hollywoodi, romantikus komédia. Douglasné Catherine Zeta-Jones és John Cusack. Nagy filmsztárok, számtalan filmben játszottak együtt, a nép imádja őket – ők viszont utálják egymást. Annyira, hogy az már legújabb filmjük sikerét veszélyezteti, ezért a producer (Billy Crystal) mindent bevet a látszat megőrzése érdekében. Mindent bevet, még Julia Roberts-et is.

Mike Nichols rendezte, késő esti Közelebb (SuperTV2, 23.00) című szerelmi négyszög egy tipikus bulvárdarab (játszották nálunk is színpadon), a szó jó, egyszersmind rossz értelmében; egyben óriási ziccer a látványos jutalomjátékra olyan színészeknek, mint Julia Roberts, Natalie Portman, Clive Owen, illetve Jude Law, akik élnek is az adódó lehetőséggel. (Bővebben)

A még később esti Cape Fear – A Rettegés foka (Paramount Channel, 23.10) nem feltétlenül a legjobb, ám messze nem is a legrosszabb darabja a legendás Martin Scorsese-nek. Robert de Niro élete egyik legvérfagyasztóbb alakítását nyújtja a filmben, hasonlóképpen Juliette Lewishoz – jelölték is mindkettejüket egy-egy Oscarra. Játékuk erejét jelzi, hogy mellettük a szintén remek Nick Nolte és Jessica Lange csupán másodhegedűs tud lenni ebben az éles, szúrós és karcos kamara-thrillerben. Nolte egy jóravaló családapa, amúgy ügyvéd, aki hajótúrára indul családjával. Nem tudja, hogy kiszabadult a börtönből egy 12 évvel ezelőtti ügyének főszereplője, a pszichopata gyilkos, aki történetesen nem volt megelégedve az ügyvéd szolgálataival…

A Valahol Európában-nal világhírt elérő Radványi Géza nem sokkal halála előtt, 1980-ban hazatért, hogy itthon búcsúzhasson el egy filmmel közönségétől. A már inkább az éjszakában levetítésre kerülő Circus Maximus (Duna, 23.45) szintén a második világháború végnapjaiban játszódik, ahogyan első nagy sikere is: itt egy vándorcirkuszt követünk nyomon, akik olykor embercsempészetbe is bonyolódnak. Ismét ugyanaz a kontraszt, egy alapvetően békés, vidám, szórakoztató társulat kontra a háború pokla, és újfent magasan lobog a humanizmus zászlaja… Reviczky, Máthé, Páger, Bács, Margitai, Major, stb.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.