Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Elsőnek legyen, mondjuk, A visszavonuló (Film Mánia, 21.00) című filmvígjáték, melyben Michael Douglas alakítja a főszerepet, egy nőnemű tanítványai iránt leküzdhetetlen vonzalmat érző egyetemi professzort, akinek egy nap összedől addig szépen felépített élete. Felesége (Susan Sarandon) tudomást szerez permanens nőügyeiről, ráadásul pénzügyei is csehül állnak, és ezt tetézve még az a bizonyos kapuzárási pánik is fenyegeti… A téma manapság igen forró, a szereposztás a továbbiakban is eléggé látványos (Danny DeVito, Jesse Eisenberg, Mary-Louise Parker, stb…) Szolid kis film lehet, én viszont nem láttam még. (A képen Michael és Jesse.)

A kanadai Atom Egoyan thrillerjében, a Chloe – A kísértés iskolájában (Viasat3, 21.00) eközben egy feleség (Julianne Moore) gyanakszik egyetemi oktató férjére (Liam Neeson), hogy csalja őt, ezért felbérel egy luxusprostit (Amanda Seyfried), hogy az buktassa le őt, ha tudja. A kurva azonban túl jó munkát végez és ez olyan események láncolatát indítja el, melyre a feleség legszörnyűbb rémálmai sem fordultak elő…

Biciklik a kocsma előtt, sörök kikérve, Pacsirták cérnaszálon (Duna, 22.40). Egy igazi betiltott filmmel, egy Bohumil Hrabal-Jirí Menzel remekművel van dolgunk. Bár a mű már ’69-ben elkészült, bemutatni csak kiafaszomDeutsch Tomiék prágai bohóckodása ellenére is sikeres “Bársonyos forradalom” után lehetett – meg is nyerte a Berlini Filmfesztivál Nagydíját, 1990-ben. A film természetesen szatíra, mely a csehszlovák ötvenes évek kommunista diktatúráját állítja pellengérre azzal, ahogyan bemutatja az ún. “régi rend” címkéjét magukon viselő értelmiségiek, kereskedők és más polgári személyek átnevelő táboraként szolgáló Prága-környéki, óriási gyár ma már abszurdnak tűnő mindennapjait.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.