Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

A ma esti igen langyos kínálatban üdítő fuvallat a már bőven felnőttkorú (1991-ben bemutatott) A terror iskolája (Film Mánia, 21.00) című mozi. A sztori lényege annyi, hogy egy bentlakásos, elit gimnáziumban, ahol a helyi “mészároslőrincek” elkényeztetett gyermekeit hiába próbálják rendre és fegyelemre oktatni a gondosan kiválogatott tanerők, egy diák, aki történetesen egy kolumbiai drogbáró fia, letartóztatott apja nyomdokaiba lépve, túszul ejti a komplett gimit és azt kommunikálja a kezüket tördelő külvilág felé, hogy amíg apját el nem engedik, bizonyos időközönként kivégez egyet a túszok közül. Márpedig, akinek apja kolumbiai drogbáró, az nem viccelhet… Az érdekes a filmben azonban nem feltétlenül a cselekménye, hanem az, ahogyan a sokféle, szerteágazó, de igen erős egóval rendelkező, öntörvényű gyerekből összetartó és önfeláldozásra is képes közösséget formál a “szorult helyzet”. (Lásd a képen)

Akkor lesz egy ilyen, hogy Mortdecai (RTL+, 21.00), amiben Johnny Depp játszik egy olyan fazont, aki így ránézésre Hercule Poirot unokatestvére – egy faarcú, fahumorú, piperkőc angol műkereskedő, aki a történet szerint lóvá teszi a fél világ titkosszolgálatát, a nácik elrejtett kincsei nyomában. Passz. Habkönnyű bohóckodásnak néz ki. Durva viszont a szereposztás (Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Ulrich Thomsen, stb.)

Nők (Prime, 21.00) című vígjátékban viszont nők nevetnek saját magukon (vagy inkább a pasikon?), hiszen a film írója-rendezője (Diane English és Claire Booth Lice, illetve Diane English), valamint főszereplői (Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Candice Bergen, Carrie Fisher, Bette Midler, és még sokan mások) mindannyian nők.

James Stewart állandó reinkarnációjaként Nicolas Cage adja a Sorsjegyesekben (Paramount Channel, 21.00) sokadjára a végletekig tisztességes, kiscserkész-erkölcsű, megbízható zsarut (férfit, családapát, stb.), akit egy nap mégis megkísért a szerencsétlenség: a kávézóban, ahol minden reggel elkölti reggelijét, ezúttal nem tudja honorálni a csinos pincérnő (Bridget Fonda) munkáját, mert nincs nála elég készpénz. A hölgy ráadásul különösen rossz napot fogott ki, link pasija az éjszaka zsebelte ki. A jó zsarunál azonban van egy kitöltött lottószelvény, így adja magát az ötlet, hogy felajánlja a hölgynek, hogyha nyer vele, a nyereményt megfelezik. Természetesen, a szelvény számait kihúzzák, a nyeremény pedig négymillió dollár. Ezzel így önmagában semmi baj nem lenne, legfeljebb egy film sztorijának lenne karcsú – a jó zsarut azonban otthon pénzéhes, zsörtölődő rossz felesége (Rosie Perez) várja, aki természetesen tudja, hogy a férje nyert, így egy bájos és tanulságos romantikus komédia kerekedik ki ebből a kínos szituációból.

Lesznek még Családi üzelmek (Cool, 21.00) is. A többszörösen szereptévesztésekkel operáló, igen rázós történet egy kamucsalád körül zajlik, szolidan elrajzolt karakterekkel. Jason Sudeikis és Jennifer Aniston, a két hajdani sorozatsztár simán elviszik a balhét a hátukon, ráadásul még saját, hajdani karakterüket is megmosolyogják.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat bejegyzéshez

  1. László Szabó szerint:

    “mészároslőrincek” Hogy jön ez ide? Vagy valami kommunisták vagytok?

    • efes szerint:

      Nem, dehogy. De ha komcsikat akarsz, akkor írhatok “orbánviktorokat” is, ugyanis a komcsikat az ő köreiben keresd. Persze, amennyiben te is kapsz a fazékból, akkor ezt nem is értheted…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.