Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Jodie Fosterrel kezdhetjük az estét, a tévé előtt. A Kapcsolat (AMC, 19.15) című, amúgy igen remek történetben Jodie egy rádiócsillagászt alakít (lásd a képen), aki óriási rádióteleszkópjain keresztül fürkészi a világűrt, esetleges Földön kívüli intelligenciáktól érkező rádiójelek után kutatva. A Robert Zemeckis által rendezett film azzal a feltételezett esettel játszik el, hogy mi van, ha ezek a jelek megérkeznek? Felismerjük-e őket egyáltalán, s ha ezek a jelek tényleg azok, aminek hisszük őket, akkor képesek leszünk-e egyáltalán felvenni a kapcsolatot az idegenekkel, s ha igen, az milyen hatással lesz az emberiségre? A film műfajilag természetesen sci-fi, de annak a filozofikus, ám izgalmas cselekménnyel is bíró válfajából, a végén nem kevés érzelmi ki- és lecsapódással.

Sharon Stone-nal is folytathatjuk, aki ezúttal nem a lábát teszi csábítóan keresztbe, hanem Gyorsabb a halálnál (Filmcafe, 21.00). No, szó sem lesz síkfutásról, és egyéb vágtázásról, bár Sharon e történetben legalább annyira lóról pattant, mint tűzről: Sam Raimi kissé rendhagyó westernjében egy pisztolyhősnőt alakít, aki gatyába rázza a vadnyugati kisváros kiskirálykodó seriffjét (Gene Hackman). Nagyon durva a további szereposztás, hiszen a mellékszerepeket is olyan sztárok alakítják, mint a még hamvasan ifjú Leonardo DiCaprio, a már bőven férfias Russell Crowe, Gary Sinise vagy Lance Henriksen. A film pedig… mondjuk azt, hogy megosztó. Vannak, akik kifejezetten lelkesedtek érte, de vannak olyanok is, akik egyszerűen kinevették.

Tökéletes gyilkosság (Sony Movie Channel, 21.00) címében benne van a lényege. Michael Douglas ezúttal (szokás szerint) egy őszülő halántékú, gazdag playboy, elhanyagolt, ám gyönyörű és okos feleséggel (Gwyneth Paltrow), aki háttérbe szorítottságát egy idő után igencsak zokon veszi – lásd a film címét. Jó kis krimi-thriller ez, bár ha egyszer már láttuk, mindent láttunk belőle.

A tengervízhez meglehetősen szoros kötődéssel bíró Wolfgang Petersen rendezte a Viharzóna (Film+, 21.00) című, az előzetes várakozásokkal szemben egyáltalán nem olyan katasztrofális katasztrófafilmet, melyben két halász (George Clooney és Mark Wahlberg) megy ki ócska bárkáján a háborgó tengerre, minden ezt nem ajánló időjárás-jelentés ellenére, egy bombasztikus, ám igen fatális végű halásztúrára.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.