Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Richard Curtis kétórás Igazából szerelem (Filmcafe, 21.00) című szerelmi kaleidoszkópja ma már “örök darab”, ahogy mondani szokás, egy kiválóan megírt és ugyanilyen jól megszerkesztett romantikus komédia, szuper karakterekkel, ezekhez méltó színészi alakításokkal (Hugh Grant, Colin Firth, Laura Linney, Liam Neeson, Alan Rickman, Bill Nighy, Emma Thompson, Keira Kinghtley és még sokan mások), minimális mélységgel, de semmiképpen nem felszínességgel, valamint olykor meghökkentően frivol, de azért még bőven vicces szabadszájúsággal. (Bővebben)

Közben Mark Ruffalo is össze fog jönni Reese Witherspoonnal. Ha igaz volna… (Prime, 21.00), akkor. Ha nem igaz, akkor nem tudom. Romantikus komédia lesz ez is, mely a kényszerű együttélés nehézségeiről szól egy nő és egy férfi között. A történet problematikája nagyjából a “létezik-e barátság férfi és nő között?” közhelyes kérdésével jellemezhető, csak itt a kezdetekben még barátságról sem lehet szó. Együttélés, kényszerűen. A vége természetesen borítékolható. Jók a színészek itt is.

Ugyanekkor a Palmetto (Sony Movie Channel, 21.00) a német Volker Schlöndorff ezúttal film noirban utazó, igen stílusos, pöpec, pikkpakk krimije -hollywoodi bérmunkája-, amiben a remek Woody Harrelson egy lúzer újságíró, aki egy csokorra való csinos nő gyűrűjében valahogyan mindig a rossz utat választja.

Sajnos, nyugodtan mondhatom azt, hogy ez A lecke (Duna, 21.25) nekünk, magyaroknak semmi újat nem mond, hiába kaszálta le tavaly és idén a világ jó néhány filmfesztiválját. Ez, persze nem jelenti azt, hogy ne nézzük meg; inkább arról van szó, hogy nézzük nyugodtan, mert az általa állított tükörben azt látjuk, amik mi is vagyunk tulajdonképpen. Kelet-Balkán, Nyugat-Balkán, egyre megy. Mindannyian ama bizonyos szerv csúnyábbik végénél térdepelünk… (Bővebben)

Sára Sándor ’74-es abszurdja a Holnap lesz fácán (m5, 22.00), mely egy kis dunai szigeten megalakuló “banánköztársaságról” mesél. A “diktátor” Szirtes Ádám (a képen elöl), a mellékszerepekben pedig olyan érdekes jelenések, mint például a Huszárik Zoltán-Nagy Anna páros.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.